У Рівненській області за розбій двох спільників засуджено до 8 років позбавлення волі

У Рівненській області за розбій двох спільників засуджено до 8 років позбавлення волі

16.01.14 14:01 0 768
Двоє чоловіків потрапили за ґрати за те, що торік у вересні вчинили розбій в оселі рівнянина, який проживає на вулиці Князя Володимира. Їх цікавили вироби з металу.

Вони за кілька хвилин винесли та повантажили в автомобіль металевий сейф, алюмінієвий бідон, металеву електричну плиту, чавунну ванну та інший металобрухт загальною вагою близько 400 кілограмів.

Коли ж господар спробував захистити майно — отримав від непроханих гостів кілька ударів кулаком в обличчя.

Потерпілий, який зазнав тілесних ушкоджень середньої тяжкості, потрапив до лікарні. Медики діагностували в нього черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом кісток лицевого черепа та забій м’яких тканин голови. Непритомного чоловіка знайшли сусіди, вони й викликали «швидку». Правоохоронці взялися за пошуки нападників.

Уже наступного дня зловмисники повернулися на місце скоєння кримінального правопорушення. З оселі вони винесли газову плиту, інші металеві вироби. Свідками цього стали сусіди. У ході досудового розслідування також стало відомо, що один із зловмисників у той день викрав у продавця з торгового кіоску, що в підземному переході неподалік центрального продуктового ринку, мобільний телефон.

Прокуратурою м.Рівне забезпечено участь у розгляді судом кримінального провадження. Колегія суддів Рівненського міського суду постановила у ньому вирок. Дії чоловіків кваліфіковано одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України. 38-річного Петра, уродженця Волині, засуджено за ч.3 ст.187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) та ч.3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) до 8 років позбавлення волі. Стільки ж отримав його спільник – 28-річний Юрій, мешканець Рівненського району, дії якого суд кваліфікував за цими ж статтями та ч. 2 ст. 185 ККУ (крадіжка, вчинена повторно).

До слова, обидва чоловіки вже притягувалися до кримінальної відповідальності. Петро - за крадіжки, грабежі та розбої, вчинені на території Волинської області, Млинівського та Рівненського районів. У квітні 2012 року він звільнився умовно-достроково. Юрій на рахунку також має кілька судимостей. За крадіжки, вчинені в Рівному, та носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу він отримав умовний строк, який до чергового ув’язнення так і не встиг відбути.

Прес-служба прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ