Рівненщина: на Сарненщині безробітні започатковують власну справу

Рівненщина: на Сарненщині безробітні започатковують власну справу

16.01.14 12:14 0 857
Одним з важливих напрямів діяльності Державної служби зайнятості є сприяння безробітним громадянам у започаткуванні власної справи з метою забезпечення їх зайнятості.

Більшість молодих людей, втративши роботу, звертаються по допомогу у працевлаштуванні до центрів зайнятості. Як правило, молодих та енергійних статус безробітного аж ніяк не влаштовує. Тому Сарненський районний центр зайнятості здійснює комплекс заходів щодо підтримки та розвитку підприємницької ініціативи безробітних. Охочі започаткувати власну справу залучаються до різних інформаційних і тематичних семінарів, де отримують інформацію з питань самозайнятості та ведення бізнесу.

15 січня відбувся іспит у групі підприємців-початківців Сарненщини, які навчалися у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Для дев’яти молодих людей першим кроком до відкриття власної справи стали консультації в районному центрі зайнятості. Враховуючи рекомендації спеціалістів, вони почали наполегливо втілювати мрію в життя, щоб не лише займатись улюбленою справою, а й створити власний бізнес. Участь у семінарах, навчання на курсах «Підприємець-початківець» дали знання про те, з чого варто починати майбутньому підприємцю, як здійснити державну реєстрацію фізичної особи-підприємця, як правильно вести документацію, сплачувати податки та подавати звітність.

Успішний захист бізнес-планів відкриває для них першу сторінку власної справи, адже кожен розраховує отримати фінансову підтримку від центру зайнятості у вигляді одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Цікаві бізнес-ідеї представили всі слухачі: з надання послуг таксі, ремонту та встановлення систем опалення, оптової торгівлі, ремонту комп’ютерної техніки тощо. Кожен бізнес-план враховує особисті інтереси та здібності автора, його власне бачення шляхів здійснення певної бізнес-ідеї. До прикладу, Ігор Ч. планує розпочати свою діяльність з надання послуг у галузі автомобільних пасажироперевезень. Маючи великий стаж водія і придбавши власний автомобіль, він твердо вирішив працювати на себе, сподіваючись мати і задоволення від зайняття улюбленою справою, і прибуток.

Усі майбутні підприємці впевнені у перспективності й успішності свого бізнесу. А у центрі зайнятості будуть раді бачити їх вже у ролі роботодавців.

До речі, у 2013 році у Сарненському районному центрі зайнятості виплатили одноразово допомогу по безробіттю 80 безробітним, які зареєструвалися як суб’єкти підприємницької діяльності.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: З’явилися ...
Наступна новина: Міносвіти: Держінспекція ...

КОМЕНТАРІ