Голова Тернопільської ОДА доручив розробити програму розвитку області на наступні 5 років

Голова Тернопільської ОДА доручив розробити програму розвитку області на наступні 5 років

16.01.14 16:24 0 879
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян доручив керівникам департаментів та управлінь, головам РДА до кінця січня розробити програму розвитку Тернопілля на наступні 5 років. Таке доручення керівник області дав під час наради в ОДА.

Головними пунктами у програмі мають бути шляхи вирішення питання створення робочих місць. Цього на думку керівника області, можна досягти завдяки активній реалізації програми розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. За підрахунками, якщо в області посадити 10 тисяч гектарів садів, то це дозволить зайняти роботою близько 100 тисяч мешканців. Як повідомив Валентин Хоптян, в березні цього року Тернопільщину відвідає делегація з Італії, яка ділитиметься досвідом розвитку садівництва.

«За два роки ми посадили 2 тисячі гектарів садів, більше 500 гектарів ягідників, 20 гектарів винограду. Та, ще два роки тому в це ніхто не вірив, але ми змогли. Питання непросте, але якщо кожен керівник серйозно віднесеться до реалізації програми, то у нас все вийде. Ми створимо робочі місця з європейською зарплатою» - заявив голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

З ініціативи керівника області при департаменті агропромислового розвитку уже створено відділ, який займатиметься безпосередньо питаннями садівництва. Посилено працюватиме Тернопільщина цього року і над залученням іноземних інвестицій в садівництво та будівництво переробних підприємств, що дасть змогу створити нові робочі місця.

Крім цього, пріоритетним напрямком у роботі на наступні 5 років керівник області вбачає боротьбу з корупцією, легалізацію виробництва та заробітних плат і виведення бізнесу з тіні. Відтак, переконаний керівник області , це дасть можливість Тернопіллю краще себе фінансувати. Голова ОДА нагадав, що Тернопільщина є дотаційною - 22% власних надходжень. Все решта, а це зарплати вчителям, медикам, працівникам соціальної сфери, культури - фінансує держава. Відтак, Валентин Хоптян дав завдання - максимально сприяти розвитку економіки, тісно співпрацювати з бізнесом в питаннях створення робочих місць.

Принести чималі доходи у розвиток області має і туристична галузь. Очільник регіону доручив підготувати програму всебічного розвитку туризму.

Також під час наради керівник області нагадав, що цього року Україна і світ вшановуватимуть Великого Кобзаря. відтак, звернув увагу на реалізацію в регіонах завдань Президента України щодо належної підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех: "Уряд не ...
Наступна новина: У Львові водій маршрутки ...

КОМЕНТАРІ