Тернопілля: на засіданні робочої групи розставлено крапки над «і»

Тернопілля: на засіданні робочої групи розставлено крапки над «і»

16.01.14 09:48 0 843
На виконання розпорядження голови обласної ради Василя Хомінця відбулося засідання робочої групи з вивчення ситуації щодо надання необхідної лікарської допомоги Богдану Труту, травмованому внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 23 грудня минулого року у Тернополі. Засідання було відкритим – на нього було запрошено журналістів усіх місцевих та загальноукраїнських ЗМІ, а також Інтернет-порталів.

Участь у ньому взяли усі члени робочої групи.

Нагадаємо, мета створення робочої групи – вивчити та перевірити наведені у численних статтях ЗМІ резонансні факти про завчасну виписку потерпілого нібито для того, щоб його стан кваліфікувався як “середньої тяжкості”. Відтак це суттєво може вплинути, на думку ЗМІ, на термін відбування покарання підозрюваного у вчиненні аварії.

Під час обговорення було з’ясовано – цей факт не може вплинути на термін покарання винуватця аварії. «Найголовніше, – зазначив голова робочої групи, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Ігор Дулеба, – ми можемо констатувати, що жодної злочинної змови між лікарями університетської лікарні чи то із родичами винуватця ДТП, чи то із його захистом не було».

Головний лікар університетської лікарні Василь Бліхар наголосив, що сталося непорозуміння, він вибачився перед потерпілим і що зараз водій таксі не має жодних претензій до перебігу лікування та медиків.

«Цей прикрий випадок, – сказав Ігор Дулеба, - оголив проблеми системи, які не можна залишати поза увагою. Саме тому обласна рада організувала відкрите обговорення цього питання, під час якого викристалізувалося дві важливі проблеми – етична поведінка медиків і ставлення їх до хворих та запобігання повторення таких випадків. Переконаний, що керівництво лікарні зверне на це особливу увагу».

Василь Бліхар запевнив, що медики, винні у цій ситуації, яка набула резонансу, понесуть дисциплінарні стягнення.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ