На Волині за незаконний видобуток бурштину четверо осіб сплатили 27 тисяч штрафу

На Волині за незаконний видобуток бурштину четверо осіб сплатили 27 тисяч штрафу

18.01.14 11:52 0 900
Працівники Маневицького районного відділу УМВС України у Волинській області відкрили три кримінальні провадження за фактами незаконного видобутку бурштину.

У ході проведення оперативних заходів працівникам міліції вдалося затримати порушників, які на земельній ділянці незаконно видобували бурштин-сирець.

Для втілення у життя своїх злочинних планів правопорушники під’їжджали до місця видобутку каменя зі сторони Рівненської області. Зловмисники за допомогою саморобного пристрою для відкачки води здійснювали незаконний видобуток бурштину.

Матеріали, зібрані під час досудового слідства, були передані до суду. У результаті четверо осіб були засуджені за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр). Зловмисникам довелося сплатити штраф у розмірі 6800 гривень кожен, тобто 27200 гривень.

Правоохоронці попереджають, що незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створює небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 2 років.

Маневицький РВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільський вертеп ...

КОМЕНТАРІ