Сільськогосподарських виробників Волинської області та Люблінського воєводства Польщі вчитимуть агробізнесу

Сільськогосподарських виробників Волинської області та Люблінського воєводства Польщі вчитимуть агробізнесу

18.01.14 08:22 0 750
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк взяв участь у конференції з презентації проекту: «Час для бізнесу» - створення умов для розвитку підприємництва у сільській місцевості Волинської області України та Люблінського воєводства Польщі шляхом диверсифікації сільськогосподарського виробництва», який фінансується Європейським Союзом в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Організаторами заходу виступили Горохівська районна рада, Люблінський центр сільськогосподарського дорадництва в Коньсковолі, благодійний фонд «Європейський вектор» та ГО «Волинська обласна аграрна дорадча служба».

Учасники конференції повідомили, що заходами проекту «Час для бізнесу» передбачено створення веб-сайту, проведення серії тематичних семінарів, а також п’ятиденних навчально-демонстраційних курсів «Добра практика».

Віталій Карпюк привітав учасників конференції, побажав успіхів та висловив сподівання, що втілення спільного проекту «Час для бізнесу» принесе конкретні результати для українців та поляків.

Він також додав: «Влада обласними програмами підтримки АПК за 19 напрямками охоплюємо до 30 тисяч волинських господарів. Кожна людина, яка проживає на селі може придбати трактор, нетеля чи корову. Ми відшкодовуємо затрати на селекційно-племінну роботу, щоб в цій галузі мати європейські стандарти. Волинь є першою в державі, де власникам трьох і більше корів, роздали понад 3000 індивідуальних доїльних апаратів та 20 холодильників. В обласному бюджеті-2014 для ОСГ передбачено фінансування на створення 10 міні-доїльних ферм».

Заступник голови облдержадміністрації зауважив, що Волинь тісно співпрацює в аграрній галузі з польськими партнерами та активно переймає їх досвід.

У рамках програми конференції її учасники завтра ознайомляться з роботою господарства Руслана Хомича, який у Рожищенському районі вирощує та зберігає капусту, моркву та столовий буряк, а також відвідають комбінат з переробки харчової продукції фірми «Калина».

Проект орієнтований на сільськогосподарських товаровиробників Горохівського, Локачинського, Луцького, Рожищенського і Турійського районів Волинської області, Бяльско-Подляського, Хелмсько-Замойського, Люблінського субрегіонів Люблінського воєводства.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Рятувальники дбають про ...

КОМЕНТАРІ