У Волинській області прокуратура Камінь-Каширського району усуває порушення природоохоронного законодавства

У Волинській області прокуратура Камінь-Каширського району усуває порушення природоохоронного законодавства

18.01.14 11:32 0 979
Прокуратурою Камінь-Каширського району в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Волинській області заявлено 2 позови до Волинського окружного адміністративного суду про визнання протиправними бездіяльності двох сільських рад району, які не оформили документів на розміщення та експлуатацію сміттєзвалищ.

Установлено, що Мельнико-Мостищенською та Личинівською сільськими радами Камінь-Каширського району не виконуються вимоги природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами та вимоги приписів Державної екологічної інспекції у Волинській області щодо оформлення правовстановлюючих та дозвільних документів на місця видалення відходів.

Це призводить до постійного виникнення на території сільських рад стихійних сміттєзвалищ та забруднення навколишнього природного середовища побутовими відходами. Через відсутність організованого їх збору та видалення порушуються також права громадян на безпечне для життя і здоров'я довкілля.

Рішеннями суду позови прокурора району задоволено повністю.

Усього в області протягом минулого та поточного років органами прокуратури пред’явлено 16 таких позовів, 14 з яких уже задоволено.

Сільські ради зобов’язано оформити документи на розміщення та експлуатацію місць видалення побутових відходів й організувати їх збирання та вивезення виключно на створене відповідно до вимог чинного природоохоронного законодавства спеціальне місце. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ