Розпочато процедуру внесення буковинської Маланки до репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

Розпочато процедуру внесення буковинської Маланки до репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

18.01.14 08:55 0 799
За ініціативи благодійного фонду Дмитра та Лади Фірташ Firtash Foundation розпочато процедуру внесення унікальної буковинської Маланки до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Уже готуються відповідні презентаційні документи для подання до Міністерства культури України.

Нематеріальна культурна спадщина – це звичаї, форми представлення і вираження, знання і навички, а також пов’язані з ними інструменти, предмети, артефакти і культурні простори, визнані співтовариствами, групами і, в деяких випадках, окремих випадках особами в якості частини їх культурної спадщини.

Така нематеріальна культурна спадщина, що передається від покоління до покоління, постійно відтворюється співтовариствами і групами залежно від середовища, що оточує їх, їх взаємодії з природою і їх історії і формує у них почуття самобутності і спадкоємності, сприяючи тим самим повазі культурної різноманітності і творчості людини.

Минулоріч до репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО від України уже увійшли косівська кераміка та петриківський розпис.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

12►

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Упродовж восьми років ...
Наступна новина: Білий дім надіслав текст ...

КОМЕНТАРІ