Чернівці: Бєльці

Чернівці: Бєльці

18.01.14 08:36 0 788
Бєльці – одне з молдавських міст, яке розташоване на північному заході країни в ста тридцяти кілометрах від Кишинева. Місцерозташуванням даного міста є горбиста рівнина, яка знаходиться в місці впадіння річки Реуцел в річку Реут. Площа міста – 41,42 км2, з передмістями – 78 км2. У муніципії Бєльці станом на 1 січня 2013 чисельність населення становила 149,7 тис.

Перша документальна згадка про існування поселення на місці сучасного міста Бєльці датується 1421 роком. Цей рік прийнято вважати роком заснування міста. У той час поселення входило до складу володінь Рінгали, дружини молдавського господаря Олександра Доброго. З 1994 року муніципія Бєльці є самостійною адміністративно-територіальною одиницею. До складу муніципії входять села Єлізавета та Садовоє.

Досить часто Бєльці іменують « північною столицею ». Пояснюється це тим, що саме Бєльці є не тільки культурним, але ще й економічним центром всього північного регіону Молдови. Бєльці – найбільший промисловий центр на півночі Республіки Молдова. Традиційні галузі промисловості – харчова, легка, виробництво машин та устаткування, будівельних матеріалів, електричного обладнання. Основу економіки міста складають промислові підприємства та фірми, що включають понад 7600 суб’єктів різних форм власності, 90 з яких є суб’єктами малого бізнесу.

Бєльці є одним з важливих центрів розвитку місцевого та національного громадянського суспільства Молдови. У даному місті з року в рік проводяться численні міжнародні фестивалі. В місті також зосередженна численна кількість бібліотек, музеїв, картинних галерей, муніципальних палаців культури і багатьох інших громадських місць.

У місті Бєльці функціонує 12 культурно-національних громад, регулярно проводяться етнокультурні фестивалі. Бєльці є також спортивним містом. Управління Освіти, Молоді та Спорту здійснює ефективну роботу з організації літнього відпочинку дітей у спортивно-оздоровчих таборах «Олімпієць», «Схід », « Рекрут ». Загалом, місцева влада робить все, щоб населення даного міста могло культурно розвиватися.

Місто Бєльці, століттями населене представниками різних національностей, було генератором культур, етнічних спільнот та ідей. Бєльці став містом-еталоном терпимості та відкритості для контактів і співпраці. 5 жовтня 2013 року було підписано важливі партнерські угоди між містом Чернівці та містом Бєльці (Молдова).

Міський вебсайт

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оголошено Національний ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ