На Хмельниччині відтепер загрозу складних серцевих захворювань можна встановити за лічені хвилини в автомобілі швидкої медичної допомоги

На Хмельниччині відтепер загрозу складних серцевих захворювань можна встановити за лічені хвилини в автомобілі швидкої медичної допомоги

18.01.14 09:25 0 747
На Хмельниччині запрацювала система телеметричної ЕКГ діагностики. Це фактично кардіографія он-лайн в оперативному режимі, що дозволить врятувати життя і здоров’я жителів краю. Телеметричний комплекс з електрокардіографами закуплено за кошти обласного бюджету на виконання Закону України «Про екстрену медичну допомогу». Центр комплексу знаходиться в обласному кардіологічному диспансері, а 25 електрокардіографами обладнано автомобілі швидкої допомоги. голова облдержадміністрації Василь Ядуха перевірив роботу телеметричного комплексу.

«Таке обладнання дасть змогу нашим фельдшерським, а також лікарським бригадам області в надзвичайно короткі терміни продіагностувати і визначити тактику дій в складних випадках – гострих станах в кардіології чи неврології. Саме з цією метою ми на всі райони і міста обласного значення передали електрокардіографи. Це дасть можливість бригадам, які знаходяться в різних куточках області, в будь-який час дня і ночі подати кардіограму спеціалісту, який чергуватиме цілодобово у кардіодиспансері, для отримання консультації і визначення подальших дій. Мета одна – зберегти життя людей. Наша область одна з перших в державі запровадила в систему роботу телеметричного комплексу з електрокардіографами на базі карет швидкої допомоги. Переконаний, ми зробили дуже важливу справу», - сказав Василь Ядуха.

Нове обладнання дозволить в автомобілі швидкої допомоги швидко і якісно виявляти хворих з гострим інфарктом міокарда та небезпечними для життя порушеннями ритму серця. Кардіограму пацієнта у Центр передають через мобільний зв’язок. Це займає лічені хвилини, адже якщо йдеться про інфаркт, то для порятунку хворого дорогою є кожна секунда.

За словами голови облдержадміністрації, є плани щодо забезпечення такими електрокардіографами лікарських амбулаторій з подальшим введенням їх у систему.

«Галузі охорони здоров’я приділяється надзвичайно велика увага, за останні роки нам вдалося зробити дуже багато. ця робота продовжується. Тільки для Хмельницького обласного кардіологічного центру за 3 роки ми придбали обладнання майже на 3 мільйона гривень. Для закупівлі телеметричного комплексу з електрокардіографами з обласного бюджету виділено 452 тисячі гривень», - підкреслив Василь Ядуха. Він також акцентував, що вже у цьому році буде можливість придбати ряд нових машин швидкої допомоги, а для обладнання таких автомобілів системами GPS- навігації вже закуплено 75 навігаторів. «Будемо розвивати цю систему, щоб швидка допомога прибувала вчасно в затверджені нормативні терміни як до міського, так і до сільського жителя. Уся робота, яка проводиться в галузі охорони здоров’я направлена на те, щоб кожен житель, незалежно від місця проживання, міг вчасно отримати якісну медичну допомогу», - підкреслив очільник краю. Він також ознайомився з роботою нещодавно придбаного обладнання у відділеннях обласного кардіодиспансера, поспілкувався з медичними працівниками, пообіцяв, що і надалі сприятиме оновленню матеріально-технічної бази закладу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чиновника-хабарника із ...

КОМЕНТАРІ