На Хмельниччині рятувальники застерігають населення поводитися безпечно під час святкування Водохреща

На Хмельниччині рятувальники застерігають населення поводитися безпечно під час святкування Водохреща

18.01.14 12:03 0 795
Напередодні всенародного християнського свята Хрещення Господнього рятувальники та представники органів місцевого самоврядування звернулися до населення через засоби масової інформації із застереженням.

У зв’язку з національною традицією, це свято передбачає масовий рух людей поблизу води, відтак загроза загибелі людей зростає. Тому, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до всіх громадян із застереженням бути вкрай обережними при перебуванні поблизу водних об’єктів під час святкування. Не виходьте без потреби на лід, утримайтеся від купання, якщо у Вас хворе серце, заходьте у воду тільки в спеціально обладнаних для цього місцях, не залишайте без нагляду дітей поблизу річки чи ставка, переконайтесь що лід, на який ви виходите, достатньої міцності, адже нестійкі морози першої половини зими не сприяли становленню надійного льодового покриву.

Дорослим рятувальники нагадують, що під час свята потрібно пильнувати поведінку дітей, а також чітко дотримуватись температурного режиму, щоб уникнути переохолодження.

Рятувальники рекомендують усім, хто планує омиватися в холодній воді, перед зануренням в ополонку розігрівати тіло, занурюватися лише по шию, не замочуючи голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку, та перебування в ополонці обмежити до 1 хвилини.

Окрім того, ДСНС переконливо рекомендує вибирати спеціально обладнані для цього місця, де організоване відповідне чергування рятувальників та медиків. В свою чергу, Головне управління ДСНС у Хмельницькій області на період масових заходів забезпечить чергування рятувальників із спеціальним обладнанням поблизу місць масового купання в ополонках.

ГУ ДСНС у Хмельницькій області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ