На Хмельниччині проведено комплексне тактичне навчання з ліквідації наслідків викиду аміаку на підприємстві

На Хмельниччині проведено комплексне тактичне навчання з ліквідації наслідків викиду аміаку на підприємстві

18.01.14 10:18 0 864
16 січня на території Хмельницької дільниці ПрАТ «Дніпрометалсервіс» проведено комплексне тактичне навчання. Згідно з тактичним задумом, відбулась розгерметизація ємності ресивера, внаслідок чого стався викид аміаку в повітря.

На момент прибуття рятувального підрозділу площа розлитого аміаку становила 50 кв. м. Рятувальники провели розвідку району надзвичайної події та встановили місце знаходження потерпілих, після чого подали розпилений струмінь води на осадження отруйної хмари та піну на покриття розлитого аміаку.

У ході навчання лікарі бригади медицини катастроф надали допомогу потерпілим, аварійна бригада РЕМ відключила електропостачання підприємства. Працівники міліції забезпечували охорону громадського порядку, регулювання дорожнього руху та збереження матеріальних цінностей у зоні аварії.

Під час навчань на практиці відпрацьовано злагоджені дії формувань об’єкту, спеціалізованих служб цивільного захисту міста та підрозділів оперативно-рятувальної служби 1-го державного пожежно-рятувального загону м. Хмельницький.

Подібні навчання мають на меті вдосконалити навички та в комплексі потренуватися виконувати свої безпосередні функції всім оперативним службам міста, побачити свої помилки та виключити їх при виникненні справжніх аварій на підприємствах, де у технологічному процесі використовується така небезпечна хімічна речовина, як аміак.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ