У США назвали номінантів на «Оскар»

У США назвали номінантів на «Оскар»

18.01.14 09:05 0 675
Академія кіномистецтв США назвала претендентів на найпрестижнішу у світі кінопремію «Оскар».

Відомо, що до числа претендентів на звання «Найкращого фільму року» увійшли картина» Дванадцять років рабства» (12 Years a Slave), що вже отримала в аналогічній номінації «Золотий глобус», «Афера по-американськи» (American Hustle), трилер «Капітан Філліпс» (Captain Phillips), «Гравітація» (Gravity), чорно-біла трагікомедія «Небраска» (Nebraska), «Філомена» (Philomena), «Вовк з Уолл-стріт» (The Wolf of Wall Street), драма «Далласький клуб покупців» (Dallas Buyers Club), «Вона» (Her) Спайка Джонса.

У число п’яти номінованих на «Оскар» режисерів цього року увійшли: Девід О. Рассел за картину «Афера по-американськи», що отримав «Золотий глобус», автор науково-фантастичної стрічки «Гравітація» мексиканський режисер Альфонсо Куарон, режисер фільму «Небраска» Олександр Пейн, Мартін Скорсезе за роботу «Вовк з Уолл-стріт» і Стів Макквін за фільм «Дванадцять років рабства».

У категорії «Найкращий драматичний актор» представлені Брюс Дерн («Небраска»), Леонардо ДіКапріо («Вовк з Уолл-стріт»), Метью Макконахі («Далласький клуб покупців»), що отримав раніше на цьому тижні «Золотий глобус» в аналогічній категорії, Чиветель Еджіофор («Дванадцять років рабства»), Крістіан Бейл («Афера по-американськи»).

За звання «Найкращої драматичної актриси» поборються Емі Адамс («Афера по-американськи»), Кейт Бланшет («Блакитний жасмин»), Сандра Баллок («Гравітація»), Джуді Денч («Філомена») і Меріл Стріп («Август»).

У п’ятірку «Найкращих зарубіжних фільмів», за версією кіноакадеміків, увійшли бельгійська стрічка «Розірване коло» (The Broken Circle Breakdown), датська картина «Полювання» (The Hunt), італійська стрічка «Велика краса» (The Great Beauty), камбоджійський документальний фільм «Картинка, якої бракує» (The Missing Picture) і палестинська стрічка «Омар» (Omar).

Церемонія вручення золотих статуеток «Оскар», 86-та за рахунком, пройде в Лос-Анджелесі 2 березня. Долю «Оскара» визначають 5,856 тис. представників Академії кінематографічних мистецтв і наук США, що володіють рівним правом голосу, пише «Кореспондент».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Чернівці: На «Маланка Фест ...

КОМЕНТАРІ