До УГКЦ вчепились, бо греко-католики пікетують і за кордоном, – релігієзнавець

До УГКЦ вчепились, бо греко-католики пікетують і за кордоном, – релігієзнавець

18.01.14 10:28 0 813
Представники різних релігійних конфесій та церков відправляють богослужіння на Майдані. Не було жодного випадку, щоб церква закликала до повалення влади. Навпаки, священики закликають до мирного вирішення ситуації, що склалася в державі.

На цьому 16 січня на прес-конференції наголосив релігієзнавець Ігор Ожиївський.

«Бачимо, що представники різних релігійних конфесій та церков відправляють молебні на Майдані. Я не чув жодного випадку, щоб церква закликала до якогось повалення влади чи інших методів. Навпаки, закликала щоразу до мирного вирішення ситуації», – сказав він.

«Але маю ще таку приватну думку: на Заході є дуже багато наших людей, які протестують-пікетують в Іспанії, Португалії, Німеччині, Франції, Канаді, США. Думаю, більшість з них – греко-католики. І тому вчепилися тільки греко-католицької церкви, яка заманіфестувала свою позицію щодо ситуації, яка склалася в державі», – вважає Ігор Ожиївський.

Нагадаємо, глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) оприлюднив офіційний лист за підписом першого заступника міністра культури України Тимофія Кохана, в якому йдеться про «релігійну діяльність, яку на порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації здійснюють представники, зокрема, Української греко-католицької церкви на Майдані Незалежності міста Києва впродовж грудня минулого року та на початку нового 2014 року».

Лист містить кілька приписів і завершується так: «Недотримання наведених приписів, згідно з положеннями статті 16 Закону України «Про свободу совісті і релігійні організації», може слугувати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій».

Повідомлення про лист викликало негативну реакцію в різних колах. Зокрема, глава УГКЦ висловив переконання, що для молитви за мир не потрібно окремого дозволу влади.

У Мінкультури повідомили, що розглянути законність богослужінь на Майдані священиками Української греко-католицької церкви попросила СБУ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль прибирає ...
Наступна новина: Ізраїль викликав ...

КОМЕНТАРІ