Лігачова: ГО як «іноземні агенти» – це як Гітлер починав знищення євреїв

Лігачова: ГО як «іноземні агенти» – це як Гітлер починав знищення євреїв

18.01.14 10:49 0 909
Законодавча ініціатива, відповідно до якої громадські організації, які отримують закордонні кошти, мають називатися «іноземними агентами» – це поки ще не заборона їх діяльності. Це, як спочатку фашисти змушували євреїв носити жовту шестикутну зірку – могендовід.

Про це у Фейсбук пише журналіст, шеф-редактор «Телекритики» Наталія Лігачова.

«Могендовіт для громадських організацій. Так Гітлер починав знищення євреїв», – вважає Н. Лігачова.

«Це поки ще не заборона. Це, як спочатку фашисти змушували євреїв носити жовту шестикутну зірку – могендовід», – коментує журналіст.

Лігачова цитує внесені зміни до законодавства:

«Громадське об’єднання вважається таким, що виконує функції іноземного агента, якщо для забезпечення своєї діяльності отримує грошові кошти або майно від іноземних держав, їх державних органів, неурядових організацій інших держав, міжнародних неурядових організацій, іноземних громадян, осіб без громадянства або уповноважених ними осіб, що отримують грошові кошти чи інше майно від вказаних джерел (далі – іноземні джерела), а також бере участь, в тому числі в інтересах іноземних джерел, в політичній діяльності на території України.

Громадське об’єднання, за виключенням політичної партії, визнається таким що бере участь в політичній діяльності, яка здійснюється на території України, якщо незалежно від цілей і завдань, зазначених в його засновницьких документах.

У загальній назві громадського об’єднання, яке виконує функції іноземного агента, має міститися словосполучення «громадське об’єднання, яке виконує функції іноземного агента».

Нагадаємо, у «прийнятому» більшістю законі регіоналів Вадима Колесніченка та Володимира Олійника громадські організації, які отримують закордонні кошти, оголосять іноземними агентами. Відповідна стаття буде додана до Податкового кодексу.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: за добу ...

КОМЕНТАРІ