Дніпро-Бузький лиман захопили медузи і витісняють прісноводну рибу

Дніпро-Бузький лиман захопили медузи і витісняють прісноводну рибу

18.01.14 09:57 0 862
Медузи «окупували» Дніпро-Бузький лиман на Херсонщині і витіснили з нього практично всю прісноводну рибу. Така ситуація стала наслідком спроби урегулювати течію Дніпра.

Про це повідомила начальник відділу іхтіології «Херсонрибохорони» Лілія Куртина.

« риболови закидають у воду сітки і витягають замість риби по 15-20 кг медуз. Останні сильно забивають сітки, тому не дають можливість розраховувати на нормальний улов», – коментує Лілія Куртина.

Медузи витіснили з лиману більшу частину прісноводної риби: судака, щуку, ліща, сома і тарань. Експерт пояснює, що така ситуація склалася в результаті регулювання течії річки. Після побудови греблі на Каховській ГЕС медузи все частіше стали прибувати до лиману. Як тільки ГЕС зменшує чи припиняє викид води, а вітер дує з моря, то до лиману одразу ж спрямовують потоки солоної води, а з ними – і медузи. Наразі єдиним виходом із халепи залишається «допомога» від природи, а саме – зниження температурних показників.

«Ми чекаємо на похолодання, ситуацію зараз може врятувати тільки низька температура, – продовжує Лілія Куртина. – Якщо бажані холоди так і не наступлять, то медузи не тільки не зникнуть з лиману, але ще й з часом почнуть виїдати личинки та ікру риб».

З цією проблемою «Херсонрибохорона» звернулася до екологів, та відповіді щодо шляхів рішення питання від них поки що не надходило, пише УНН.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рада запровадила ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ