Громадських слухань про забудову на вул. Озаркевича не було, – львів'яни

Громадських слухань про забудову на вул. Озаркевича не було, – львів'яни

18.01.14 11:01 0 844
Мешканці вул. Озаркевича та Шептицьких, 10 прийшли під стіни Львівської міськради протестувати проти забудови на вул. Озаркевича, 4а та проти руйнування пам’ятки архітектури, що належить до комплексу шпиталю Шептицького.

Про це 16 січня повідомив кореспондент IA ZIK.

Як наголосила мешканка будинку на вул. Шептицьких, 10 Оксана Броневицька, забудовник, по суті, забирає все подвір’я їхнього будинку.

«Мешканці більш як 20 квартир будуть у «кам’яному мішку». Ми будемо дивитися у чужі вікна», – зазначила львів’янка.

Окрім того, мешканка наголосила, що ділянка, запланована під будівництво, є проблемною. «Між Шептицьких, 10, де ми проживаємо і де є наше подвір’я, і вул. Озаркевича, 4 є перепад висоти близько восьми метрів. Оскільки наші будинки 1901 року забудови, ми боїмося, що коли вони почнуть будувати, наш будинок у кращому випадку потріскає, в гіршому – просто завалиться, і ми залишимося без даху над головою. Окрім того, там йдуть комунікації, каналізаційні колектори. Ніякої експертизи вони не проводили», – наголосила О. Броневицька.

За її словами, рішення про забудову ділянки на вул. Озаркевича, 4 було прийнято без будь-яких зібрань і громадських слухань з місцевими мешканцями. Тому люди вже тривалий час намагаються відстояти своє право на пікетах та в судах.

«Протягом трьох років ми перманентно відстоюємо своє право у судах. Якщо виноситься якесь рішення на користь забудовника, ми його оскаржуємо. Але проблема у тому, що в судах нам дають переважно негативні відповіді. Ми подаємо позови в Галицький райсуд Львова. Там працює пані Городецька, яка є мамою директора фірми-забудовника. Тому всі рішення приймаються на користь забудовника. Ми подаємо скарги в прокуратуру. Подали скаргу в ЮНЕСКО, оскільки вся стара частина Львова внесена у список ЮНЕСКО, тому будь-які забудови без їх дозволу не можливі. Звертаємося до депутатів різного рівня», – розповіла жінка.

Підтримати мешканців вул. Озаркевича та Шептицьких, 10 прийшов і громадський активіст Отар Довженко з плакатом «Зубик, хочеш в зубик?» (нардеп від ПР Володимир Зубик причетний до фірми «Розвиток нерухомості», яка є забудовником на вул. Озаркевича, 4а, – ZIK).

«Я прийшов підтримати мешканців, тому що те, що там відбувається – це абсолютне свавілля і абсолютне беззаконня в моєму розумінні. Незважаючи на те, що вони там намалювали собі через суд всі необхідні документи, руйнувати будинки, збудовані у XVIII-XIX ст. без згоди громади – це є абсолютно незаконно. Я вважаю, що міська влада мусить бути на боці людей, міста, а не на боці забудовника, тим більше, зважаючи на те, що забудовник є з ПР», – переконаний О. Довженко.

Нагадаємо, у центрі Львова виникла бійка між представниками ВО «Свобода» та активістами організації «Автономний опір» у зв’язку з тим, що свободівці намагалися перешкодити встановленню «Стовпа ганьби» біля Львівської міськради, на якому розміщено список та портрети депутатів, які голосували за забудову на вул. Озаркевича, 4а біля шпиталю Шептицького.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За сприяння народного ...

КОМЕНТАРІ