На Хмельниччині браконьєрів затримали завдяки GPS-навігатору на ошийнику їхньої собаки

На Хмельниччині браконьєрів затримали завдяки GPS-навігатору на ошийнику їхньої собаки

18.01.14 08:41 0 830
Працівники Ярмолинецького РВ УМВС України в Хмельницькій області спільно з місцевими лісничими затримали двох браконьєрів. Допоміг у викритті порушників закону мисливський собака, у якого на ошийнику був прикріплений пристрій GPS.

Того дня працівники державного підприємства «Хмельницьке лісомисливське господарство» проводили патрулювання на території відтворювальної ділянки Михайлівського лісництва. У поле їхнього зору потрапив автомобіль «Нива», який стояв посеред кукурудзяного поля. Спочатку лісничі подумали, що то люди качани ламають, але, наблизившись, почули неподалік собачий гавкіт.

Майстер єгерської дільниці разом з лісничим пішли на звук, який вивів їх до браконьєрів. Один із них, прихопивши рушниці, дременув у кукурудзу, а інший тим часом підібрався до «Ниви» і теж якнайшвидше подався геть. Побачивши, що самотужки не впораються, працівники лісомисливського господарства викликали слідчо-оперативну групу Ярмолинецького райвідділу міліції. Спільними зусиллями спочатку перехопили мисливського собаку втікачів, на ошийнику якого був прикріплений GPS-навігатор.

Браконьєри, побачивши на приймачі, що їхній собака не рухається, змушені були повернутися, щоб забрати його. Правоохоронці затримали браконьєрський дует на місці. Стосовно зловмисників були складені адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 85 «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Судове засідання уже відбулося і обом правопорушникам були призначені штрафи в розмірі 1020 гривень. Один із них уже сплатив вказану суму, з іншого ж кошти будуть стягувати через виконавчу службу, а за прострочення термінів — ще й у подвійному розмірі.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ