Олег Панькевич: "Режим готує інформаційний ґрунт для силової ліквідації Майдану"

Олег Панькевич: "Режим готує інформаційний ґрунт для силової ліквідації Майдану"

18.01.14 13:10 0 877
Режим готує інформаційний ґрунт, аби виправдати силову ліквідацію Майдану. Про це заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Панькевич, коментуючи заяву міністра юстиції Олени Лукаш на брифінгу 15 січня 2014 року про те, що начебто акції протесту проти дій української влади мають "яскраво виражений насильницький характер".

"Міністр юстиції заявила, що акції протесту проти дій української влади мають "яскраво виражений насильницький характер", оскільки на мітингах, мовляв, звучать заклики до блокування доріг, захоплення адмінбудівель і повалення чинної влади. А оскільки Майдан, на думку пані міністра, не є мирним, то правоохоронці мають повне право застосувати силу для припинення незаконних дій мітингувальників. Це означає, що міністр долучилася до інформаційної кампанії, мета якої – підготувати ґрунт для розгону Майдану", – зазначив свободівець.

За словами Олега Панькевича, на виправдання силового сценарію спрямовані й останні повідомлення Міністерства внутрішніх справ, решти правоохоронних органів, коментарі міністрів та інших високопосадовців, а також повідомлення про рішення суду від 6 січня про обмеження права на мирні зібрання на Майдані Незалежності та прилеглих вулицях.

"Це рішення суду є антиконституційним, бо ніхто не може забрати в українців право на проведення мирних акцій. Так само протиправним і злочинним є застосування до мітингувальників спеціяльних засобів чи вогнепальної зброї, і безкарність працівників МВС, як і виправдання їхнього беззаконня у ЗМІ, є цілеспрямованими акціями режиму, щоби залякати учасників протесту, посіяти страх і зневіру. Але Майдан не боїться залякувань, він навчився протистояти провокаціям. Настане час – і всі, хто бив мирних людей і віддавав злочинні накази, постануть перед судом", – наголосив Олег Панькевич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: На Прикарпатті затримали ...

КОМЕНТАРІ