В Рівному в УПРАВЛІННІ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ НАГАДАЛИ ПРО НЕБЕЗПЕКУ ПІД ЧАС РИБОЛОВЛІ ВЗИМКУ

В Рівному в УПРАВЛІННІ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ НАГАДАЛИ ПРО НЕБЕЗПЕКУ ПІД ЧАС РИБОЛОВЛІ ВЗИМКУ

18.01.14 10:55 0 864
За даними Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах та медичних висновків КЗ «Обласне бюро судово-медичної експертизи» Рівненської обласної ради в м.Рівне в 2013 році на водних об'єктах загинуло двоє людей, по Рівненській області – 51 людина, з них - 4 діти, врятовано - 114.

УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ РІВНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗВЕРТАЄТЬСЯ ДО МЕШКАНЦІВ МІСТА З ПРОХАННЯМ БУТИ ОБЕРЕЖНИМИ ПІД ЧАС РИБОЛОВЛІ ВЗИМКУ. АДЖЕ ТОНКИЙ ЛІД ВЗИМКУ Є ДУЖЕ НЕБЕЗПЕЧНИМ.

Перш ніж розпочати риболовлю дізнайтеся про товщину льодового покриву на водоймі чи річці. Товщина льоду в різних місцях - різна, а якщо ще і температура наблизиться до нуля, то міцність льоду на водоймі значно слабшає.

У денний час доби по льоду необхідно ступати обережно, не поспішаючи, а підозрілі місця обходити стороною. Якщо ви рухаєтеся з крижаного покриву водойми натовпом, групою, то дотримуйтесь певної дистанції між собою. Дистанція повинна становити близько шести метрів від рибака до рибака. Накопичуватися на одному місці великими групами не рекомендується. Заборонено пробивати декілька лунок поряд і ловити рибу біля промоїн. Потрібно завжди бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду.

Якщо ви раптом почули тріск льоду, негайно повертайтеся до безпечного місця лижним кроком, намагаючись не відривати підошви від поверхні льоду. Кожний рибалка повинен мати з собою рятувальний жилет та мотузку довжиною 15–20 м з петлею на одному кінці і вантажем вагою 400–500 г на іншому кінці.

Якщо ви провалилися на льоду річки або озера, широко розкиньте руки по краях льодового пролому та утримуйтесь від занурення з головою. Намагайтеся, не обламуючи краю пролому, без різких рухів вибратися на лід, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Вибравшись із льодового пролому, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки ви прийшли і де міцність льоду перевірена.

Пам’ятайте – вирушати на водойми поодинці небезпечно!

Проте найголовніше правило, яке збереже ваше життя - взагалі утриматись від виходу на кригу. На водоймах безпечним вважається лід (при температурі повітря нижче нуля):

- для одного пішохода – синюватого або зеленкуватого відтінку, товщиною не менше 7 см;

- для групи людей – товщиною не менше 15 см;

- при масовому катанні на ковзанах – 25 см.

Забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг.

Під час руху по льоду варто звертати увагу на його поверхню, потрібно обходити небезпечні місця та ділянки, покриті товстим шаром снігу. Особливу обережність слід проявляти в місцях зі швидкою течією, струмками та теплими стічними водами промислових підприємств, кущами і травою.

Обов'язково подбайте про профілактику переохолодження організму. Необхідно надійно захистити від морозу голову, ноги і руки. Допоможуть вам в цьому надійне і тепле сидіння, захист від вітру, і звичайно - термос з гарячим чаєм.

Категорично забороняється знаходитися на водоймах у стані алкогольного сп'яніння.

Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно сповістіть її, що йдете на допомогу. Візьміть лижі, дошку, фанеру (це збільшить площину опори) і повзіть на них, широко розкидаючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте. Ремені, шарфи, дошка, жердина, санки або лижі допоможуть врятувати людину, кидати їх потрібно з відстані 3–4 метрів.

Витягаючи потерпілого, просіть його працювати ногами – так буде легше вибратися з ополонки. Не дозволяйте йому підніматись на ноги.

Після того, як витягнете потерпілого на берег, викличте «швидку допомогу», надайте йому першу допомогу, необхідну при охолодженні організму.

Шановні громадяни! Будьте обережні під час риболовлі. Вода помилок не пробачає! Дотримуйтесь правил поведінки на льоду.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі голова ОДА ...
Наступна новина: Чернівці: Школярі зіграли ...

КОМЕНТАРІ