Реалізація спільного проекту України та ЄС слугуватиме створенню належних умов для завершення земельної реформи

Реалізація спільного проекту України та ЄС слугуватиме створенню належних умов для завершення земельної реформи

18.01.14 08:28 0 738
З перших днів 2014 року в Україні стартував міжнародний проект Твіннінг «Допомога в розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель в Україні», фінансований Європейським Союзом. Фахівці Держземагентства України плідно співпрацюють з експертами з Нідерландів, Німеччини і Литви та оперативно вирішують організаційні питання щодо виконання контракту. Реалізація проекту надасть додатковий імпульс стратегічному розвитку земельних відносин в Україні, сприятиме вдосконаленню земельного законодавства з урахуванням кращих практик ЄС, підвищенню професійного рівня спеціалістів земельної галузі.

Термін впровадження проекту становитиме 24 місяці, 21 місяць на реалізацію робочого плану та 3 місяці на підготовку та підведення підсумків проекту. Загальний бюджет сягатиме 1,8 млн євро.

«Реалізація проекту слугуватиме створенню належних умов для відкриття ринку земель, завершення земельної реформи в державі, що забезпечить захист прав власності на земельні ділянки, допоможе розвивати сільськогосподарське виробництво та залучати інвестиції в аграрний сектор, сформувати справедливу цінову політику на землю сільськогосподарського призначення та забезпечити розвиток сільської інфраструктури», – зазначив Голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко.

Проект ЄС Твіннінг має на меті запровадження низки далекосяжних змін передусім у законодавчій та нормативно-правовій базі, забезпечення прозорості операцій на ринку сільськогосподарських земель.

Пріоритетні напрямки роботи визначено такі:

– обіг земель сільськогосподарського призначення (у тому числі оцінка земель);

– консолідація земель і землеустрій;

– управління землями (у тому числі управління землями державної власності);

– земельний кадастр і розбудова земельних інформаційних систем.

Відповідно до визначених стратегічних напрямків діяльності українські фахівці та експерти зі згаданих країн-членів ЄС працюватимуть над удосконаленням законодавчої бази. Зокрема йдеться про розвиток процедур для законотворчого процесу, зосередження, головним чином, на тематиці обігу земель сільськогосподарського призначення та консолідації земель.

Для ефективної роботи створено робочу групу, що складається з вітчизняних фахівців та експертів ЄС. Планується, що уже на першому засіданні робоча група окреслить етапи щодо розробки законодавства, на основі прикладів передової практики ЄС та досвіду українського земельного відомства як моніторингового органу виконавчої влади.

Очікується, що проект Твіннінг сприятиме поглибленню співробітництва між Україною та ЄС у земельній сфері. На в Україні діє, або завершений, або ж знаходиться на різних стадіях підготовки 61 проект Твіннінг. Запорукою успіху проектів Твіннінг слугують зусилля Уряду України стосовно реалізації домовленостей між Україною та ЄС.

Отже, кращі практики європейської спільноти щодо регулювання і процедур операцій на ринку земель, ведення Державного земельного кадастру та управління землями державної власності будуть запроваджені в Україні у стислі терміни. Таким чином, прозорість і підзвітність у галузі управління земельними ресурсами буде посилена у земельному відомстві, а також в інших органах влади, залучених до виконання урядових завдань у сфері земельних відносин.TwitterVK.init({apiId:3602090, onlyWidgets: true});VK.Widgets.Like("vk_like918", {type: "mini"}); if (window.Ya && window.Ya.Share) {Ya.Share.update();} else {(function(){if(!window.Ya) { window.Ya = {} };Ya.STATIC_BASE = 'http:\/\/img\-css.friends.yandex.net\/';Ya.START_BASE = 'http:\/\/my.ya.ru\/';var shareScript = document.createElement("script");shareScript.type = "text/javascript";shareScript.async = "true";shareScript.charset = "utf-8";shareScript.src = Ya.STATIC_BASE + "/js/api/Share.js";(document.getElementsByTagName("head")[0] || document.body).appendChild(shareScript);})();}Нравится.soc_no a{color:#d6d6d6; font-size:8px;} .soc_yes a{color:#d6d6d6; font-size:8px;display:none;}SocButtons v1.5

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Віталій ...
Наступна новина: Північно-західна державна ...

КОМЕНТАРІ