У Рівненській області майбутнє - за спеціалістами інформаційних технологій

У Рівненській області майбутнє - за спеціалістами інформаційних технологій

18.01.14 11:07 0 863
Веб–дизайн – один з найпопулярніших напрямів навчання серед представлених у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Незмінна затребуваність курсів пояснюється просто: тут готують фахівців ІТ-сфери, галузі, яка стрімко розвивається, у якій знання застарівають надзвичайно швидко, а потреба у фахівцях зростає. Змінюються апаратне забезпечення інтернету, основні вимоги до сучасних презентаційних можливостей сайтів, модні тенденції в дизайні. Тому і потреба у підвищенні кваліфікації у веб-дизайнерів виникає досить часто.

Днями завершила навчання чергова група слухачів за напрямом «Практичний веб-дизан: проектування, створення та супроводження веб-вузла». За словами викладача Олександра Харченка ця група найбільш «інтеррегіональна» з усіх попередніх. Адже у ній навчалися представники Рівненської, Чернівецької, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Волинської, Хмельницької областей - справжня «збірна Західної України і Поділля». Олександр Борисович відзначає високий рівень підготовки слухачів. За його словами група на заліковому занятті продемонструвала настільки професійні роботи, бездоганні як з технічної точки зору, так і за дизайном, що важко було поставити комусь іншу оцінку, ніж «відмінно».

Найбільш креативною викладач визнав роботу слухача із Закарпаття Романа Келемена – сайт, створений для ужгородської рекламної студії. Найпродуктивнішим став Святослав Олексів з Тернопільщини, який за час навчання створив найбільше сайтів. А ще Олександр Харченко відзначив надзвичайну талановитість двадцятирічного Мечислава Липського. Юнак почав цікавитися комп’ютерами відколи себе пам’ятає. У десять років знайшов в інтернеті хакерську програму і зацікавився програмуванням. Навчався самостійно, шукаючи інформацію в мережі. Мечислав розповідає:

- Не знаю, як правильно навчатися самостійно і віддалено. Я винайшов власний метод розвитку. Ставив перед собою проектну задачу, яка перевищувала мої можливості, і виконував її. Якщо щось було незрозуміло – запитував у друга-програміста, якого теж знайшов через інтернет. Так, наприклад, вивчив мову РНР. Довгий час навіть був адміністратором одного з сайтів свого друга, допомагав у розробці інших проектів. А потім вирішив все-таки підвищити кваліфікацію у навчальному закладі служби зайнятості. Таке рішення прийняв тому, що хотілося знайти однодумців, вивчити нове, зробити щось цікаве. Багато чому навчився, деталізував самостійно здобуті знання. сайт будь-якої складності можу написати без проблем.

Але, окрім написання сайтів, під час навчання хотілося придумати і втілити щось нестандартне. Тож я приніс деякі деталі, і ми з Олександром Борисовичем почали міркувати, які ідеї можна втілити, використовуючи можливості програмування. От і придумали пристрій, який я зараз презентую на кваліфікаційній атестації. Це – електросамовар, який управляється віддалено, за допомогою комп’ютерної програми. Ми його модернізували, щоб він працював у автоматичному режимі. Алгоритм роботи такий: заливаємо воду до самовара, запускаємо програму, вода гріється, потім автоматично відкривається кран, вода наливається в кружку, кран автоматично закривається. Таким пристроєм можна управляти віддалено, навіть з іншої кімнати чи будівлі. Як бачите, все працює відмінно, нам вдалося створити технологію побутової автоматизації на перетині знань з фізики, електроніки і програмування.

Після завершення заліку заступник директора з методичної роботи Оксана Зигалова вручила Мечиславу Липському та Станіславу Олексіву статуетки–відзнаки «Кращий випускник» та побажала усій групі особистісної і професійної самореалізації. Роман Келемен в якості заохочення отримав можливість записати відеорезюме.

Якщо ви хочете опанувати цей напрям, підвищити кваліфікацію і стати висококласним фахівцем, отримати можливість сталих заробітків, звертайтеся до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за адресою: м. Рівне, вул. Пирогова, 8. Тел./факс 68-37-95.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Маринович: СБУ бачить УГКЦ ...

КОМЕНТАРІ