Міжнародний трибунал почав розгляд справи про вбивство колишнього прем’єра Лівану 2005 року

Міжнародний трибунал почав розгляд справи про вбивство колишнього прем’єра Лівану 2005 року

18.01.14 08:41 0 905
У Гаазі в Нідерландах почалося слухання у Спеціальному трибуналі у справах Лівану у справі чотирьох осіб, яких заочно звинувачують у вбивстві колишнього прем’єр-міністра Лівану Рафіка Харірі 2005 року. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Чотирьох підозрюваних членів ліванського шиїтського радикального войовничого руху «Хезболла» заочно звинувачують у низці злочинів, від змови з метою скоєння терористичного акту до вбивства і замаху на вбивство.

Це перший розгляд у міжнародному судовому органі справи про тероризм.

Рафік Харірі, прем’єр-міністр Лівану в 1990-х, а потім у 2000–2004 роках, загинув разом зі ще 22 людьми внаслідок потужного вибуху у столиці Лівану Бейруті в лютому 2005 року. Протестний рух проти цього вбивства врешті призвів до виведення з Лівану військ сусідньої Сирії, що фактично тривалий час окупували цю країну. Рух «Хезболла», що є союзником влади Сирії, заперечує свою причетність до вбивства.

Спеціальний трибунал у справах Лівану був створений під егідою ООН, щоб за ліванським кримінальним правом із участю ліванських і міжнародних суддів розглянути справу цього вбивства. Він працює на околиці Гааги в Нідерландах.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ