Міліція Житомирщини закликає громадян повідомляти про функціонування незаконних пунктів прийому металобрухту

Міліція Житомирщини закликає громадян повідомляти про функціонування незаконних пунктів прийому металобрухту

18.01.14 09:34 0 839
Працівники міліції Житомирщини вживають активних заходів щодо протидії незаконним операціям з металобрухтом, притягуючи винних як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством. Міліція дякує небайдужим громадянам за допомогу у виявленні таких фактів.

Оперативно-профілактичні заходи подібного роду правоохоронці Житомирщини проводять постійно й у всіх населених пунктах регіону. До цієї роботи залучаються працівники переважної більшості служб та підрозділів органів внутрішніх справ області.

Зокрема, за останніх півроку 2013-го у Баранівському районі правоохоронці задокументували низку порушень чинного законодавства, пов’язаних з операціями з брухтом чорного металу, що відобразилося в матеріалах трьох кримінальних проваджень, розпочатих за даними фактами відносно жителів райцентру.

З незаконних пунктів прийому металобрухту, організованих підприємливими мешканцями Баранівки, міліціонери вилучили понад 4 тонни брухту чорного металу. Наразі кримінальні провадження направлені на розгляд суду.

У поточному році, за повідомленням громадян, інформацію про функціонування ще одного незаконного пункту прийому металобрухту в м. Баранівці правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали кримінальне провадження за ст. 213 Кримінального кодексу України (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом).

Як повідомив начальник Баранівського РВ УМВС України в Житомирській області Валерій Кравчук, нині працівники міліції проводять комплекс слідчих (розшукових) дій, направлених на перевірку інформації та збір доказової бази у справі.

Нагадуємо, що чинним кримінальним законодавством за незаконні операції з металобрухтом передбачено покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт від ста до двохсот годин.

Міліція Житомирщини дякує громадянам, які не замовчують відомі їм факти порушень законодавства, гарантує неупередженість та об’єктивність їх розслідувань та закликає інших мешканців регіону до співпраці з попередження протиправних діянь та усунення існуючих.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Криму зруйнували ...
Наступна новина: Програмісти створили гру ...

КОМЕНТАРІ