У Волинській області через неналежне зберігання зброї травмувалося двоє дітей

У Волинській області через неналежне зберігання зброї травмувалося двоє дітей

18.01.14 18:10 0 842
На Волині діти поранилися під час гри із пневматичною зброєю. На щастя, серйозно ніхто не постраждав.

У Ковельському районі 10-річна дівчинка з пневматичної рушниці випадково здійснила постріл в щоку своїй 8-річній сестричці. Аналогічний випадок трапився і у Камінь-Каширському районі: 14-річний підліток під час перезарядки пневматичної рушниці поранив у живіт свого 9-річного братика.

В обох випадках діти отримали вогнепальні поранення, відтак звернулися за допомогою до медиків.

Слід відзначити, що цих неприємних подій можна було б уникнути якби власники зброї дотримувалися закону. В обох випадках зброя зберігалася не належним чином.

Згідно із законодавством, передбачена відповідальність щодо порушення поводження зі зброєю. Так, згідно зі статтею 191 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної (холодної, пневматичної) мисливської зброї та набоїв передбачено накладення штрафу від 7 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян із оплатним вилученням зброї. Ті самі дії, вчинені повторно упродовж року, тягнуть за собою штраф від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів з конфіскацією зброї та набоїв. Крім цього, недбале зберігання зброї або бойових припасів, якщо це спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той же термін.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нові пункти пропуску ...
Наступна новина: На Хмельниччині розпочалась ...

КОМЕНТАРІ