Нові пункти пропуску побудують на українсько-угорському кордоні

Нові пункти пропуску побудують на українсько-угорському кордоні

18.01.14 17:53 0 915
На Закарпатті з візитом перебуває офіційна делегація Угорщини на чолі із Державним секретарем Уряду Угорщини з питань зовнішніх зв’язків Левенте Модьором.

У п’ятницю, 17 січня, із закордонними гостями зустрілися в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо та народний депутат України Іван Бушко.

Головною темою розмови стало питання удосконалення існуючих та будівництво нових пунктів перетину на українсько-угорському кордоні. Так, Левенте Модьор нагадав про минулорічну угоду, підписану прем’єр-мінстрами Угорщини та України, згідно якої дві держави мають намір спільно будувати нові ПП у Соловці, Гетені та Великій Паладі.

«У нас чимало ідей та проектів щодо співробітництва, однак саме плани щодо будівництва нових пунктів пропуску матимуть найбільш позитивний вплив на Закарпаття, – зазначив під час розмови Левенте Модьор. – Якщо ми зробимо наші країни і наші прикордонні території ближчими один до одного, це зблизить і народи, і економіки наших країн».

Як запевнив Держсекретар Уряду Угорщини, роботи з угорської сторони на пункті пропуску у Великій Паладі будуть завершені у 2015 році. На двох інших пунктах роботи триватимуть дещо довше, оскільки кордон у цих місцях проходить по річці Тиса, а це створює специфічні умови для планування та будівництва. У зв’язку з цим, угорські гості попросили українських партнерів приєднатися до процесу планування та вибору точного місця будівництва, визначивши власних експертів та фахівців. Звернули увагу угорці і на необхідності пришвидшити роботи у питанні будівництва та оновлення дорожньої інфраструктури у Закарпатській області, – повідомляє прес-центр ОДА.

«Карпатський Об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ