Ужгородські міліціонери звертаються до городян

Ужгородські міліціонери звертаються до городян

18.01.14 12:13 0 887
Шановні батьки та педагоги пильнуйте дітей, навчіть їх елементарним правилам поведінки на дорозі, щоб уникнути їх можливого каліцтва, а в окремих випадках навіть уберегти їх життя.

Різке зростання автомобілізації породило безліч проблем, серед яких дорожньо-транспортний травматизм. важко уявити своє повсякденне життя без автомобілів, які набагато полегшують наше буття, але тим самим несуть із собою величезну небезпеку для життя дорослих і особливо дітей,

Щодня по вулицях нашого міста йдуть до школи чи на прогулянку наші маленькі люди, щодня вони наражаються на ризик потрапити в екстремальну ситуацію. Найчастіше основна причина всіх нещасних випадків з дітьми на дорозі полягає у недотриманні Правил дорожнього руху і низьку культуру поведінки як водіїв транспортних засобів, так і дітей.

Нажаль аналіз показує, що станом на сьогоднішній день в Ужгороді сталися вже три дорожньо-транспортні пригоди за участю дітей. Внаслідок яких потерпілі отримали різні види тілесних ушкоджень і були госпіталізовані на лікування.

Нагадаємо, що нещодавно по вулиці Доманинській в Ужгороді, 61-річний водій автомобіля «ВАЗ-2107», мешканець Перечина, здійснив наїзд на 12-річну ужгородку, яка раптово вибігла на проїжджу частину дороги. Ще одна дорожньо-транспортна пригода сталася на проспекті Свободи, коли 43-річний водій автомобіля «Мерседес Віто», мешканець міста, здійснив наїзд на 9-річну ужгородку, яка раптово вибігла на проїжджу частину дороги. Третій прикрий випадок стався вчора, за участю 31-річного водія автомобіля «Audi-100», жителя міста. Чоловік скоїв наїзд на 5-річного ужгородця, який разом зі своєю бабусею переходив дорогу на пішохідному переході по вул. Грушевського, повертаючись додому з садочка.

Керівництво Ужгородської міліції вкотре наголошує батькам та педагогам про необхідність проводити профілактичні бесіди з дітьми, щодо суворого дотримання основних положень Правил дорожнього руху. Адже, основною причиною дорожньо-транспортних пригод за участю дітей, насамперед, становить перехід проїжджої частини у невстановленому місці, перехід на заборонний сигнал світлофора, гра на проїжджій частині або в безпосередній близькості від неї, копіювання поведінки інших людей, які порушують Правила дорожнього руху, ігнорування сигналів світлофорів, недисциплінованість, нехтування правилами безпеки, порушення Правил дорожнього руху під час керування велосипедами, мопедами та мотоциклами та інше.

Водії – будьте уважні при проїзді пішохідних переходів та в місцях можливої появи дітей. Крім того, будьте максимально обережними під час руху в несприятливих умовах. Пам’ятайте, що туман, сніг, дощ – знижують видимість, тому, неухильно дотримуйтесь швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування.

Випадкові перехожі! Не залишайтеся байдужими до навколишніх! Якщо ви побачите на дорогах міста ситуації, які загрожують безпеці дітей і підлітків, не проходьте повз – допоможіть дитині перейти дорогу, убережіть її від нещасного випадку.

Повідомила Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області з ...

КОМЕНТАРІ