На Хмельниччині розпочалась підготовка до весняно-польових робіт

На Хмельниччині розпочалась підготовка до весняно-польових робіт

18.01.14 18:36 0 906
Відбулась всеукраїнська селекторна нарада з питань підготовки комплексу весняно-польових робіт. Нарада пройшла під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Валерія Давиденка.

Серед питань, які обговорювались були: підбиття підсумків роботи агропромислового комплексу минулого року; перспективи поточного року в кожній галузі; співпраці сільгоспвиробників з Аграрним фондом України; погодні умови та їх вплив на майбутній урожай.

Як наголосив Валерій Давиденко, валовий збір зернових 2013 року в склав близько 63 млн. тонн зерна.

- За поточними оцінками, до 1 липня Україна зможе поставити на зовнішні ринки близько 33 млн. тонн зерна. На вже поставлено за кордон понад 20 млн. тонн. Українське зерно залишається конкурентним та затребуваним на зовнішніх ринках, тож аби задовольнити високий попит за кордоном та швидше розвантажити внутрішній ринок, прискорилося зростання обсягів експорту зерна. У листопаді та грудні обсяги експорту зросли до понад 4,6 мільйона тонн у місяць, це рекордні темпи в історії незалежності, які раніше не пропускала вітчизняна логістика, - повідомив Валерій Давиденко.

Поряд з тим, було наголошено, що наразі для досягнення високого врожаю треба зробити акцент на забезпечення сільськогосподарських підприємств добривами.

В обласній студії селекторного зв’язку участь у нараді взяв директор Департаменту АПР ОДА Олег Стрілецький. Звертаючись до учасників селектору в районних студіях він загострив увагу на повному забезпеченню сільгосппідприємств матеріально-технічними ресурсами.

Також, Олег Володимирович вказав на обов’язкове дотримання цінової ситуації на продовольчому ринку та обов’язковому проведенню ярмаркових заходів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ