Хмельниччина утримує лідируючі позиції в державі у птахівництві

Хмельниччина утримує лідируючі позиції в державі у птахівництві

18.01.14 09:01 0 883
В рамках робочого візиту на Ярмолинеччину голова облдержадміністрації Василь Ядуха ознайомився з роботою СТОВ "Хорост Плюс», оглянув птахофабрику. «Я щиро радію за птахівників Хмельниччини, адже область утримує лідируючі позиції в державі за кількістю поголів’я птиці і виробництву продукції птахівництва. Тільки за останніх три роки поголів’я в сільськогосподарських товариствах зросло більш, ніж втричі до 8,4 мільйонів голів, кількість вироблених яєць зросла на 1,4 мільярда штук, виробництво м’яса зросло також майже втричі і склало 17,5 тисяч тонн. Хочеться вірити, що саме завдяки таким господарям, Хмельниччина і надалі збереже у цій галузі лідируючі позиції», - сказав Василь Ядуха.

За його словами, у планах не зменшувати обороти. До прикладу, лише Кам’янець-Подільська птахофабрика «Авіс» планує наростити поголів’я з 6,5 мільйонів голів птиці до 9 мільйонів. Тобто, позитивна динаміка збережена, продукцією забезпечуються бюджетні заклади – школи, лікарні, дитсадки. Керівництво краю постійно спілкується з товаровиробниками на предмет відкриття фірмових магазинів, аби уникнути спекуляції на ринку яєць.

Очільник краю позитивно оцінив роботу господарства у Кадиївці, бо ж має в обробітку 1100 гектарів землі, що дозволяє забезпечити повний цикл виробництва. У кормоцеху підприємства виготовляється суміш виключно із зерна, яке вирощено на полях "Хорост Плюс". Продукція птахівництва - яйця - мають високі смакові якості. «Приємно, що на фабрику прийшли інвестори, які взяли в обробіток землю, зробили замкнутий цикл виробництва, своєю ж продукцією годують без домішок птицю, збільшили поголів’я птиці в 20 разів. Нині поголів'я птиці тут становить біля 145000, і це ще не межа. На підприємстві працює молодий колектив - 72 людей, які мають усі соціальні гарантії, а в сезон залучають ще 60. Такі підприємства вкрай потрібні», - сказав Василь Ядуха, спілкуючись з керівництвом господарства.

Усе виробництво тут модернізоване, обладнання європейського зразка дозволяє вдвічі знизити затрати. Василь Ядуха також ознайомився з ходом реконструкції тваринницьких приміщень колишнього СФГ "День урожаю", що їх викуплено для створення фабрики для відгодівлі бройлерів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Хмельницькому міліціонери ...

КОМЕНТАРІ