Українські вертолітники у Ліберії уже 10 років

Українські вертолітники у Ліберії уже 10 років

18.01.14 11:03 0 882
Особовий склад 56 окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії відзначив 10 річницю початку діяльності миротворчого підрозділу з підтримки миру і безпеки у цій країні.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

На урочистому шикуванні командир вертолітного загону військовий льотчик 2 класу полковник Олександр Венгер привітав загін з ювілейною датою та нагородив кращих військовослужбовців грамотами від командування Сухопутних військ та Головного командного центру ЗС України.

«У січні 2004 року командир першої ротації українського контингенту полковник Ігор Шендригін здійснив перший політ в окрузі містечка Робертсфілд. Разом з тим весь екіпаж вертольота Мі-8 виконав перше своє завдання за призначенням під егідою місії ООН та започаткував миротворчу діяльність вітчизняних вертолітників в цій країні», – розповів полковник Олександр Венгер.

Як йдеться у повідомленні, за 10 років перебування у Ліберії військовослужбовці зробили значний внесок у розвиток та демократизацію ліберійського народу.

Полковник Венгер зазначив, що екіпажі Мі-8 провели у небі понад 33 тис. годин, а екіпажі Мі-24 майже 19 тис. Загалом вони перевезли понад 205 тисяч пасажирів та 6100 тонн різних вантажів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За сприяння народного ...
Наступна новина: У Волинській області шахрая ...

КОМЕНТАРІ