На Львівщині суттєво скоротилася кількість виїздів «швидкої»

На Львівщині суттєво скоротилася кількість виїздів «швидкої»

18.01.14 15:07 0 906
Станом на початок 2014 року на Львівщині суттєво скоротилася кількість виїздів «швидкої» порівняно ситуацією, що була станом на 1 січня 2013 року.

Про це 17 січня на колегії департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА повідомив директор департаменту Ростислав Ступницький.

«Станом на 1 січня 2014 року бригадами екстреної медичної допомоги області здійснено 429326 виїздів, що на 29% (179 090) менше, ніж було виїздів у 2012 році», – повідомив Ступницький.

За його словами, таке суттєве зменшення кількості виїздів пов’язано зі зменшенням чисельності непрофільних для системи екстреної медичної допомоги виїздів, а також зведення до мінімуму виїздів, які виконувалися з метою технічного обслуговування (перевезення консультантів, медикаментів, служби технічного забезпечення станції швидкої медичної допомоги).

Головний медик Львівщини запевнив, що упродовж 2013 року і на усі бригади «швидкої» на Львівщині на 100% забезпечені паливом та необхідними медикаментами.

«У медичній сумці понад 100 назв різних лікарських препаратів. Усі спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги забезпечені препаратами для проведення тромболізісу (розчинення тромбу) при до шпитальному лікуванні інфаркту міокарда. Вартість такої ін’єкції становить 15 тис. грн, пацієнти отримують її безкоштовно.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ