Надмірне споживання кави може призвести до сліпоти, – вчені

Надмірне споживання кави може призвести до сліпоти, – вчені

18.01.14 12:07 0 850
Австрійські вчені дослідили, що споживання кави у великій кількості може призвести до сліпоти. У середньому ж пересічний львів’янин щодня випиває від двох до чотирьох філіжанок кави.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Щорічно у світі випивають понад 400 мільярдів горняток кави. Понад те, це товар, якого продають найбільше, після нафти. Медики кажуть: у невеликих дозах кофеїн корисний для організму, проте зі збільшенням кількості горнят, може негативно впливати на зір: кава звужує судини, відтак погіршується кровопостачання ока.

«Фактором ризику є підвищений очний тиск, – коментує доцент кафедри офтальмології Вероніка Міхель. Одним із механізмів розвитку глаукоми вважається судинна теорія. Тож, якщо розлядати вплив кави в цьому аспекті, то вона, звісно, може негативно впливати на судини, але не тільки ока, а всього організму».

Дослідники підрахували: вживання понад 200 міліграмів кофеїну на день, а саме стільки міститься у трьох горнятах кави-еспресо, підвищує внутрішньоочний тиск на 2,5 міліметри ртутного стовпчика.

А ще кава може викликати наркотичну залежність. Втім є також і теорія, за якою цей напій, як і шоколад, збільшує рівень гормону щастя – серотоніну, що діє на центри задоволення в головному мозку. А ще запобігає хворобі Альцгеймера.

Зрештою, попри зауваження науковців, переконати львів’ян у тім, що традиційний напій їхнього рідного міста потрібно пити в обмежених кількостях, неможливо. Вони кажуть: каву пили, п’ють і будуть пити.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Україні минулого тижня на ...

КОМЕНТАРІ