В Івано-Франківській області у Калуші викрито цех із виробництва алкогольного фальсифікату

В Івано-Франківській області у Калуші викрито цех із виробництва алкогольного фальсифікату

18.01.14 09:32 0 880
В одному із гаражних масивів Калуша двоє місцевих жителів організували незаконне виробництво алкоголю та тютюну. Правоохоронці вилучили в них фальсифікованої продукції, а також засобів для її виготовлення на суму понад 15 тисяч гривень.

За результатами оперативно-розшукових заходів працівниками підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю Калуського міського відділу міліції спільно із оперативниками УДСБЕЗ УМВС слідчим відділом розпочато кримінальне провадження відносно групи осіб, які на території Калуша незаконно організували підпільний цех з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів, маркованих підробленими марками.

На підставі ухвали слідчого судді в гаражному приміщенні було проведено обшук, звідки вилучено: горілчані вироби, фасовані в ящики та готові до реалізації, близько тисячі пачок цигарок із підробленими марками акцизного податку, а також знаряддя та сировину для виготовлення фальсифікату (в тому числі понад 2000 підроблених акцизних марок, ключі для закорковування пляшок,та 150 літрів сировини).

Встановлено, що до виготовлення незаконної продукції причетні двоє жителів Калуша, один із яких раніше судимий за ст.204-ою (незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів) та 216-ою (незаконне використання підроблених марок акцизного збору) Кримінального кодексу України та займався прийомом скляних пляшок частину яких, в подальшому, використовував при виготовленні фальсифікату.

У рамках розслідування продовжуються слідчі дії з метою встановлення повного ланцюга незаконного постачання спирту, марок акцизного податку та каналів реалізації фальсифікату.

За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальне провадження згідно частини першої статті 199-ї КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

СГЗ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівне: 60 СУМЛІННИХ ...
Наступна новина: Голова сільради в ...

КОМЕНТАРІ