На Прикарпатті затримали водія, який на Новий Рік збив на смерть людину і втік з місця події

На Прикарпатті затримали водія, який на Новий Рік збив на смерть людину і втік з місця події

18.01.14 13:18 0 822
В ніч на перше січня в с. Тисменичани Надвірнянського району близько четвертої години ранку водій автомобіля, рухаючись дорогою села, скоїв наїзд на пішохода, який йшов у попутному з авто напрямку.

Факт скоєння дорожньо-транспортної пригоди та травмування людини не змусили водія зупинитись та викликати хоча б швидку медичну допомогу. Натомість він збільшив швидкість руху авто та зник з місця події.

Працівників міліції та лікарів викликали випадкові люди, які на обочині дороги виявили бездиханне тіло молодого чоловіка. Від отриманих тілесних ушкоджень 27-річний хлопець загинув на місці. Як розповів начальник Надвірнянського РВ УМВС України в Івано-Франківській області, оперативники, розпочавши свою роботу безпосередньо на місці пригоди, спрямували зусилля на встановлення спочатку моделі та кольору автомобіля, а потім і його водія.

Відтак експертам по фрагментам автівки, залишених на місці пригоди уламків, вдалося з’ясувати марку машини – джип «Грант Черокі». Ще деякий час пішов на відпрацювання моделі. Врешті, обґрунтовано перевірялися автомобілі подібної моделі, точніше світло-сірого кольору. Паралельно працювало ще декілька окремих груп оперативників УМВС в області.

За словами начальника Надвірнянського РВ УМВС підполковника міліції Івана Кавінського, з’ясувалось, що зловмисником виявився 28-річний житель м. Івано-Франківська. Чоловік був вдома і заперечувати власної вини не став. До того ж, про причетність до дорожньо-транспортної пригоди свідчили і пошкодження на авто, яке знаходилось на подвір’ї. Під час слідчих дій останній пояснив наступне: після скоєння ДТП він з перелякався та зник з місця події, тому, що перебував у шоковому стані. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Автомобіль знаходиться на арешт майданчику в Надвірнянському РВ УМВС.

Слідчими Надвірнянського райвідділу за фактом дорожньо-транспортної пригоди розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 та ст. ст.135 ч.1 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами», «Залишення в небезпеці». За таке правопорушення передбачено покарання від трьох до восьми років обмеження волі.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Панькевич: "Режим ...
Наступна новина: Львівщина: на Сколівщині ...

КОМЕНТАРІ