На Львівщині відбувся мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

На Львівщині відбувся мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

18.01.14 11:16 0 1049
Досвідом проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка поділились у прямому ефірі 16 січня на каналі ТРК «Львів» начальника управління загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти та соціального захисту департаменту освіти і науки облдержадміністрації Світлана Книшик, головний спеціаліст Любов Мельник та вчитель української мови і літератури СЗОШ № 8 м. Львова Оксана Галаник.

Під час передачі було зазначено, що Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка проводиться на виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року.

Як повідомили учасники ефіру, конкурс проводиться з метою підняття престижу української мови і літератури серед молодого покоління, заохочення учнів до вивчення рідної мови, виявлення обдарованої учнівської молоді, майбутньої плеяди літературних митців, розвитку їх творчого потенціалу, виховання у молодого українства поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні й за її межами, рівня знань з української мови і літератури, а також задля вшанування творчої спадщини Кобзаря в рамках підготовки до відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Серед 209 учасників III (обласного) етапу, який відбувся 14 грудня 2013 року, переможцями стали 42 школярів.

У Залізничному та Личаківському районах м. Львова – по 5 переможців. У Галицькому районі м. Львова, Жовківському, Старосамбірському та Стрийському районах – по 3 переможці, у Сихівському та Франківському районах м. Львова, Жидачівському районі та м. Червонограді – по 2 переможці, у містах Борислав, Дрогобич, Стрий, Трускавець, Городоцькому, Дрогобицькому, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Радехівському, Сокальському, Перемишлянському та Яворівському районах – по 1 переможцю. Найвагоміші здобутки – по 3 переможці – у ЗОШ № 1 м. Старого Самбора, у гімназії «Євшан» Залізничного району м. Львова та у Львівської академічної гімназії (Галицький р-н м. Львова). У гімназії ім. О. Партицького м. Жидачева – два переможці.

Зазначимо, IV (фінальний) етап проводитиметься 15 лютого 2014 року. Учасниками фінального етапу стануть 24 переможці обласного етапу конкурсу (21 – учні загальноосвітніх навчальних закладів, 3 – учні професійно-технічних навчальних закладів). Конкурсанти виконуватимуть творчі завдання, укладені Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські рятувальники ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ