Львівська облдержадміністрація оперативно реагує на факти руйнування однієї з будівель Шпиталю ім. Митрополита Шептицького у Львові

Львівська облдержадміністрація оперативно реагує на факти руйнування однієї з будівель Шпиталю ім. Митрополита Шептицького у Львові

18.01.14 08:59 0 861
Обласна державна адміністрація спільно із громадськістю області оперативно реагує на всі факти порушення пам’яткоохоронного законодавства, зумовлене руйнуванням однієї з будівель Шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького за адресою: м. Львів, вул. Озаркевича, 4-4а.

За інформацією начальника відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей облдержадміністрації Андрія Левика, 27 листопада 2013 року на засіданні консультативної ради відділу було розглянуто облікову документацію (паспорт та облікову картку) на комплекс будівель Шпиталю імені митрополита Андрея Шептицького (Народна лічниця, XVIII ст.), що знаходиться на вул. Озаркевича, 4-4а у м. Львові та прийнято рішення про відповідність згаданого об’єкта критеріям, зазначеним у пунктах 10 і 11 Порядку визначення категорій пам’яток для занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.

Також Андрій Левик розповів, що 6 грудня 2013 року за його підписом було скеровано вимогу про припинення робіт на щойно виявленому об’єкті культурної спадщини забудовнику, ТзОВ «Розвиток нерухомості»: «Крім цього, про факт проведення самовільних робіт було поінформовано управління охорони історичного середовища Львівської міської ради як спеціально уповноважений орган охорони культурної спадщини на адміністративній території м. Львова», – розповів А. Левик.

Він також додав, що 11 грудня 2013 року рішення консультативної ради та облікова документація скеровані до Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури України для внесення до Переліку об’єктів культурної спадщини.

Водночас, за його словами, ТзОВ «Розвиток нерухомості» звернулося до Львівського окружного адміністративного суду із заявою «Про скасування рішення про визнання будівель, що знаходяться за адресою: м. Львів, вул. Озаркевича, 4а щойно виявленими пам’ятками. Справа знаходиться на стадії судового розгляду.

«Керуючись статтею 6 Закону України «Про охорону культурної спадщини», відділ охорони культурної спадщини скерував забудовнику, ТзОВ «Розвиток нерухомості», вимогу щодо забезпечення захисту щойно виявленого об’єкту культурної спадщини від загрози знищення, руйнування або пошкодження. 10 січня 2014 року фахівцями відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської облдержадміністрації зафіксований факт руйнування частини щойно виявленої пам’ятки архітектури», – підсумував А. Левик.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: П'ятеро мешканців ...
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині ...

КОМЕНТАРІ