Стартував парасольковий проект з промоції туристичних можливостей Львівської області та Підкарпатського і Люблінського воєводств

Стартував парасольковий проект з промоції туристичних можливостей Львівської області та Підкарпатського і Люблінського воєводств

18.01.14 13:39 0 931
Департамент міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації повідомляє, що 1 січня 2014 року розпочав роботу парасольковий проект «Спільна промоція туристичних можливостей та культурно-історичної спадщини Львівської області, Підкарпатського і Люблінського воєводств».

Нагадаємо, парасольковий проект у 2012 році ініціювала та підготувала Львівська асоціація розвитку туризму (ЛАРТ). Бенефіціаром парасолькового проекту виступає Львівська обласна державна адміністрація.

Вищезгаданий проект було подано на розгляд Спільного органу управління програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна ЄІСП 2007-2013, яке представляє Міністерство інфраструктури та розвитку Польщі. Проект отримав підтримку незалежних експертів та був рекомендований до співфінансування з коштів Європейського Союзу.

Метою парасолькового проекту є покращення культурного, соціально-економічного, інвестиційного клімату транскордонного регіону України та Республіки Польща завдяки розвитку в’їзного і внутрішнього туризму.

Парасольковий проект реалізовуватиметься у період з 1 січня 2014 року до 31 грудня 2015 року на території Львівської області (Україна), Підкарпатського і Люблінського воєводств (Республіка Польща).

Головний партнер парасолькового проекту – Львівська асоціація розвитку туризму. Польський партнер головного партнера парасолькового проекту є Перемишльська агенція регіонального розвитку.

У парасольковому проекті унікальним чином об’єднано зусилля 10-ти українських та 10-ти польських партнерів на рівні Мікропроектів 1-10. Головними партнерами Мікропроектів виступають українські організації, котрі мають досвідчених партнерів із польської сторони:

1. Львівське регіональне відділення Асоціації міст України/ польський партнер – Комунальне об’єднання «Віслок» м. Жешув.

2. Департамент міжнародного співробітництва та туризму ЛОДА/ польський партнер – Гміна Медика.

3. Угнівська міська рада/ польський партнер – Гміна Вербковіце.

4. Белзька Міська Рада/ польський партнер – Гміна Белжець.

5. Самбірська міська рада/ польський партнер – Гміна Ясло.

6. Жовківська міська рада/ польський партнер – Гміна Спічин.

7. Бродівська міська рада/ польський партнер – Повіт Стрижовський.

8. Жидачівська районна рада/ польський партнер – Повіт Сяноцький.

9. Асоціація Гірських Провідників «Ровінь»/ польський партнер – Польське Товариство Туристично-Краєзнавче, Відділ ім. М.Орловіча в Перемишлі.

10. Асоціація розвитку молодіжного туризму/ польський партнер – Товариство «Креативне Підлясся» м. Бялисток.

В рамках реалізації парасолькового проекту заплановані заходи:

1. Спільне проведення партнерами парасолькового проекту та мікропроектів робочих зустрічей, навчань, стажувань, семінарів та конференцій.

2. Проведення досліджень туристичного потенціалу прикордонних міст та територій.

3. Створення спільних регіональних українсько-польських промоційних туристичних складових.

4. Проведення промоційного туристичного інфотуру по Львівській області, Підкарпатському і Люблінському воєводствах для журналістів з ЄС та СНД.

5. Розміщення інформаційних знаків у ряді міст Львівщини про туристичні принади міст Підкарпатського і Люблінському воєводствах.

6. Об’єднання міст партнерів прикордонних територій у велотуристичний маршрут з метою формування традицій екологічних веломандрівок:

7. Покращення рівня сервісу та уніфікація стандартів обслуговування туристів в транскордонному регіоні.

8. Промоційна кампанія Програми і проекту, розміщення циклу статей туристичного характеру у місцевих і регіональних ЗМІ Львівської області, Підкарпатського і Люблінського воєводств.

Реалізація наведених вище заходів дозволить створити інноваційний і ексклюзивний цілісний туристичний продукт, створений на території з унікальним ресурсним потенціалом під туристичним брендом Українсько-Польського Прикордоння, який викличе у споживача певні позитивні емоції та виведе регіон на якісно новий рівень як в Україні і Польщі, так і за їх межами. Парасольковий проект стане унікальним каталізатором запуску потужного інструменту змін на основі ефективної співпраці в чотирикутнику: транскордонне партнерство – місцева влада – територіальна громада – місцевий бізнес. «Нічого про нас без вас» – такий робочий девіз буде мати спільна маркетингова діяльність у парасольковому проекту і у кожному із мікропроектів зокрема.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області 2 ...

КОМЕНТАРІ