У Львівській області фахівці медицини катастроф провели із рятувальниками практичні навчання щодо надання долікарської медичної допомоги

У Львівській області фахівці медицини катастроф провели із рятувальниками практичні навчання щодо надання долікарської медичної допомоги

18.01.14 15:52 0 819
На базі загону технічної служби Головного управління ДСНС у Львівській області відбулися практичні навчання із спеціальним підрозділом з реагування на події з небезпечними речовинами щодо надання долікарської медичної допомоги. Проводили навчання фахівці навчально-тренувального центру КП «Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Заняття проходило з метою засвоєння рятувальниками розширених практичних прийомів із надання першої допомоги при порушеннях або зупинці дихання, серцево-судинних порушеннях, зупинці серця, значних кровотечах, пошкодженнях голови та хребта, термічних ураженнях та гострих отруєннях.

Необхідність проведення таких практичних курсів полягає у одержанні фахівцями ДСНС теоретичних медичних знань та практичних навичок надання першої допомоги дорослим і дітям в екстремальних ситуаціях, що виникають внаслідок аварій та катастроф. При цьому, рятувальники повинні бути психологічно готовими до надання медичної допомоги та вміти діяти як самостійно, так і під керівництвом працівника з медичною освітою.

Складалися навчання з кількох етапів, які включали в себе вміння забезпечувати прохідність дихальних шляхів, робити штучну вентиляцію легенів та серцево-легеневу реанімацію. За допомогою манекену медики продемонстрували слухачам, як надавати невідкладну допомогу при травматичних ушкодженнях. Зокрема, як слід правильно робити зупинку кровотеч, перев’язку ран та іммобілізацію пошкоджених кінцівок.

Загалом, заняття пройшли ефективно, кожен мав змогу спробувати надавати основні види допомоги та отримати кваліфіковані рекомендації від фахівців медицини катастроф. Результатом налагодженої співпраці – є проведення таких навчань планово, що дасть змогу навчити якомога більшу кількість рятувальників у найоптимальніші терміни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Єдина диспетчерська для ...

КОМЕНТАРІ