У Львівській області червоноградські правоохоронці проводять операцію "Візит"

У Львівській області червоноградські правоохоронці проводять операцію "Візит"

18.01.14 16:35 0 963
У рамках всеукраїнської операції «Візит», дільничні інспектори міліції, на закріплених за ними ділянках, вручають мешканцям пам’ятки «Як не стати жертвою злочину» та візитівки із контактною інформацією дільничного інспектора, який обслуговує адміністративну дільницю.

Відрекомендувавшись та назвавши свою посаду, вони запитують чи не турбує хтось мешканців своєю антисоціальною поведінкою, яких слід вжити заходів, аби не допустити того чи іншого правопорушення. Таким чином громадяни у свою чергу підказують правоохоронцям, із ким слід провести невідкладну профілактичну бесіду.

Також дільничні інспектора міліції вручають пам’ятки «В допомогу пенсіонерам», в яких вказують основні рекомендації, як уникнути квартирних крадіжок, як уберегтись від вуличних ворожок і «цілительок», як уберегтися від «соцпрацівників» та як не стати жертвою шахраїв, які пропонують дешеві товари.

Під час обходу, громадяни можуть також звернутися до працівників міліції із заявою чи будь-яким іншим повідомленням. При необхідності правоохоронці роз’яснюють ті чи інші положення чинного законодавства, а також ознайомлюють із рекомендаціями щодо попередження крадіжок з помешкань, автотранспорту, порядку зберігання наявної вогнепальної зброї, тощо. Також правоохоронці попереджають мешканців про те, що останнім часом, дають про себе знати телефонні аферисти, інтернетні шахраї. Міліціонери розповідають яким чином потрібно діяти, коли злочин уже скоєно.

«Така форма знайомства з населенням допоможе налагодити тісну взаємодію, а відтак буде своєрідною профілактичною роботою», - повідомив начальник МГБ Червоноградського МВ підполковник міліції Михайло Спічак.

«Основними завданнями дільничних інспекторів - є знання адміністративної дільниці, яку вони обслуговують, мешканців, які проживають на території, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, проведення профілактичної роботи, недопущення злочинів, а також їх розкриття», – розповідає начальник СДІМ Червоноградського МВ капітан міліції Юрій Дмитрів.

Один з мешканців Червоноградського району розповів, що він дуже задоволений, що до нього завітав старший дільничний інспектор міліції, який ввічливо представився, вручив йому пам’ятку про те, як не стати об’єктом злочинних посягань та поцікавився його проблемами.

У той же час правоохоронці застерігають людей: будьте пильними та обачними, не впускайте до свого помешкання сторонніх осіб, навіть якщо вони назвалися соціальними чи медичними працівниками або працівниками різних благодійних фондів, ветеранських організацій. Пам`ятайте, злодії можуть завітати під будь-яким приводом. Якщо ж ви все ж таки потрапили у неприємну ситуацію, не забувайте - міліція готова прийти вам на допомогу у будь-який час дня і ночі.

Оксана Козачок

Помічник начальника Червоноградського МВ

ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: У Будинку ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ