Чернігів: Збір і утилізація відходів зазнають змін

Чернігів: Збір і утилізація відходів зазнають змін

18.01.14 17:51 0 817
У Чернігові поширюється екологічна ініціатива щодо вирішення проблеми утилізації відпрацьованих люмінесцентних ламп та ртутних термометрів. Ситуацію з відходами, які несуть загрозу довкіллю, прокоментував заступник міського голови Володимир Кривенко.

Він відзначив, що організація цієї роботи здійснюється відповідно до Закону України «Про відходи». Нещодавно до нього внесені зміни, які мають якісно змінити організацію роботи з відходами. Також Чернігів постійно вивчає досвід інших міст у цих питаннях.

«На першому етапі ми разом із комунальними підприємствами та ЖЕКами будемо проводити роз’яснювальну роботу. Плануємо за місцем проживання встановити окремі контейнери чи організувати територіальні пункти прийому небезпечних відходів», - пояснив В. Кривенко.

Наступним етапом стане визначення підприємства, яке матиме відповідну ліцензію й утилізуватиме зібране. Певно, співпраця відбуватиметься на договірних засадах. «Шукатимемо оптимальний варіант, щоб заощадити кошти населення», - запевнив заступник міського голови.

Він також повідомив, що до кінця року на міському полігоні твердих побутових відходів планується встановити сортувальну лінію. Це дасть змогу побачити склад сміття, а відтак – і зорієнтуватися в подальших діях. Згідно зі змінами в законодавстві, органи місцевого самоврядування повинні забезпечити організацію роздільного збору сміття. Тож можливо, такі контейнери з’являться в Чернігові вже у другому півріччі.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Йорданська афіша. Львів
Наступна новина: Нові пункти пропуску ...

КОМЕНТАРІ