Рівненська область: у 1-му Державному пожежно-рятувальному загоні з охорони об'єктів ГУ ДСНС підбито підсумки роботи за 2013 рік

Рівненська область: у 1-му Державному пожежно-рятувальному загоні з охорони об'єктів ГУ ДСНС підбито підсумки роботи за 2013 рік

18.01.14 11:15 0 901
17 січня у актовій залі 1-го Державного пожежно-рятувального загону з охорони ПАТ «Рівнеазот» відбулося підбиття підсумків роботи підрозділу за 2013 рік.

Участь у нараді, яка пройшла під головуванням першого заступника начальника ГУ ДСНС України у Рівненській області полковника служби цивільного захисту Сергія Крука, взяв заступник Голови Правління, головний інженер ПАТ «Рівнеазот» Володимир Коваленко.

На початку засідання перший заступник начальника обласного управління Держслужби з НС Сергій Крук вручив кращим рятувальникам чергові спеціальні звання, а також нагородив пам’ятним годинником Служби порятунку Рівненщини головного інженера підприємства за вагомий внесок у розвиток матеріально-технічної бази загону.

Потому нараду продовжив начальник ДПРЗ-1 полковник служби цивільного захисту Віктор Санковський, який доповів присутнім про результати службової діяльності підрозділу у 2013 році. Зокрема, він зазначив, що завдяки спільній роботі адміністрації об’єкту та рятувальників ДСНС у минулому році на хімічному «гіганті» не допущено жодної надзвичайної ситуації та пожежі. Співробітники загону активно приймали участь в реалізації інвестиційних проектів підприємства щодо безпечного будівництва та вводу в експлуатацію турбогенераторної установки та другого агрегату цеху неконцентрованої азотної кислоти. Протягом року рятувальниками ДПРЗ-1 спільно з аварійно-рятувальними службами підприємства проведені відпрацювання можливих сценаріїв аварій та пожеж в особливо важливих технологічних цехах, за результатами яких адміністрацією підприємства була відмічена злагодженість та чіткість дій пожежно-рятувальних підрозділів.

За ініціативи 1-го державного пожежно-рятувального загону та при підтримці керівництва підприємства створені та впроваджені в життя програми з протипожежного захисту. Зокрема це стосується влаштування установок пожежної автоматики, встановлення протипожежних перешкод, забезпечення первинними засобами пожежогасіння, заміни покажчиків пожежних гідрантів та забезпечення справного стану протипожежного водопостачання. Крім того, співробітниками загону особлива увага у 2013 році акцентувалася на встановленні та дотриманні в структурних підрозділах підприємства протипожежного режиму та контролю за виконанням виробничо-технічних заходів, що стосуються протипожежної безпеки на всіх ділянках технологічного процесу виробництв і прийняття інженерних рішень для зменшення їх пожежної небезпеки.

В свою чергу, виступаючи перед колективом рятувальників, головний інженер ПАТ «Рівнеазот» Володимир Коваленко підкреслив, що пожежно-рятувальна служба завжди була і залишається невід’ємною складовою безпечної експлуатації та розвитку підприємства. За останні 10 років в модернізацію «Рівнеазоту» було вкладено 1 мільярд гривень, чимала частка з яких направлена на створення належних умов для надійної й безпечної роботи підприємства. На поточний рік адміністрацією об’єкта заплановано придбання нової пожежно-рятувальної техніки та спорядження для ДПРЗ-1 на суму майже 4,5 млн. грн. Також головний інженер відмітив, що торік на всіх підприємствах холдингу "Ostchem Ukraine" були проведені масштабні спеціальні об’єктові навчання з ліквідації можливих техногенно-небезпечних аварій. І дії оперативних служб ПАТ "Рівнеазот" та підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області отримали найвищу оцінку з боку керівництва.

На завершення підсумкової наради перший заступник начальника Головного управління ДСНС Сергій Крук подякував колективу ДПРЗ-1 за професіоналізм та відданість службі, а також озвучив пріоритетні завдання для загону на 2014 рік. Звертаючись до головного інженера підприємства, полковник Крук зауважив: - «Слід віддати належне керівництву Правління ПАТ "Рівнеазот" за розуміння та підтримку колективу загону, завдяки якій ми маємо цілком боєздатні підрозділи пожежно-рятувальної служби, які готові оперативно вирішувати найскладніші завдання».

Після засідання гості відвідали створену в ДПРЗ-1 музейну кімнату та ознайомились з історією пожежно-рятувального підрозділу з охорони ПАТ "Рівнеазот".

Закінчилося підбиття підсумків традиційним фото на фасаді загону.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: у сусідів на ...
Наступна новина: В Тернополі інформація з ...

КОМЕНТАРІ