Новорічним пригодам школяра-утікача завадили житомирські правоохоронці

Новорічним пригодам школяра-утікача завадили житомирські правоохоронці

18.01.14 15:29 0 849
12-річний житомирянин напередодні Нового року не повернувся додому зі школи. Правоохоронці, які розшукували хлопця, виявили його в одному з районів Житомирщини та повернули у родину.

- Про те, що підліток зник, до міліції повідомила його мати, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Лупащенко. – Правоохоронці розпочали невідкладні заходи щодо його розшуку. Про прикмети хлопця було повідомлено усі підрозділи міліції Житомирщини та сусідніх областей, інформацію розмішено у ЗМІ та соціальних мережах. Однак заходи ускладнювались тим, що хлопець зник ще три дні тому, а рідні, розшукуючи його самостійно, лише згаяли дорогоцінний час.

Періодично до міліції надходила інформація, що схожу дитину бачили у різних куточках нашої області, але після її перевірки виявлялося, що відомості помилкові. Та, зрештою, правоохоронці з’ясували, що хлопчик гостював у своїх знайомих у м. Бердичеві. Негайно направилися туди, однак виявилося, що в сім’ї, де він дійсно ночував напередодні, школяреві запропонували повернутися додому, дали грошей на квиток та відправили у Житомир.

Однак, як згодом з’ясувалось, підліток так і не дістався до місця призначення. Неподалік від обласного центру від вийшов з автобуса і направився в інший район, до своїх знайомих по літньому табору відпочинку. Саме там його й знайшли працівники кримінальної міліції у справах дітей. Дорослі члени родини вирішили, що хлопчина приїхав погостювати під час зимових канікул і не запідозрили нічого лихого.

Нині він розповідає, що у день свого зникнення допізна розважався з однолітками, а коли зрозумів, що вже пізно, попросився переночувати у своїх знайомих. Однак ті йому відмовили, порадивши повернутися додому. Ображений підліток, не довго думаючи, вирушив у мандрівку в інше місто. Там хлопчина розважався, колядував та щедрував, а ночував у випадкових знайомих. Коли ж його відправили додому, жага пригод переважила, і хлопчина знову подався в іншому напрямку.

Юного мандрівника міліціонери повернули в родину. Мати та четверо його братів і сестричок зраділи щасливому поверненню хлопця. Школяр пообіцяв, що більше ніколи не полишатиме домівку.

Як прокоментувала керівник кримінальної міліції у справах дітей УМВС області Галина Шилова, дорослим варто знати деякі правила: у разі, якщо дитина вчасно не з’явилася додому і ніхто не знає про її місце знаходження, необхідно негайно звернутися до міліції. Окрім того, якщо ви помітили на вулиці, у крамниці чи іншому громадському місці дитину, яка явно перебуває без супроводу дорослих, варто поцікавитися, де її батьки. У разі підозри, що підліток займається бродяжництвом – негайно повідомте у міліцію за телефоном «102». Не будьте байдужими до дитячої долі!

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Чернівцях відбудеться ...

КОМЕНТАРІ