Тернопільські свободівці надіслали 25 освячених червоно-чорних прапорів до кожної області, щоб вони замайоріли по всій Україні у День Соборности

Тернопільські свободівці надіслали 25 освячених червоно-чорних прапорів до кожної області, щоб вони замайоріли по всій Україні у День Соборности

19.01.14 13:15 0 702
17 січня 2014 року члени Тернопільської міської організації ВО "Свобода" відправили міським головам кожного обласного центру України червоно-чорні прапори та листівки із закликом підняти ці стяги в їхніх містах у День Соборності. Нагадаємо, що 1 січня, у 105-ту річницю з дня народження лідера ОУН, Героя України Степана Бандери, ці знамена з ініціативи тернопільських свободівців, освятили на Театральному майдані священики усіх конфесій традиційних українських церков.

"Червоно-чорний прапор – знамено українського націоналістичного руху, визвольної революційної боротьби. Барви цього знамена символізують червону українську кров, пролиту на чорну українську землю. Вони є відображенням боротьби українців за право бути господарями на своїй землі. Прагнення нашого народу, на жаль, ще й досі є нереалізованими, українці донині залишаються нацією без "своєї правди і сили, і слави, і волі". Прапор – один із найбільших символів боротьби за незалежність України. Це символ українського національно-визвольного руху XX сторіччя, символ боротьби за те, аби постала сильна і могутня українська держава.

22 січня вся Україна відзначатиме День Соборності. Цього дня 1919 року відбулося проголошення Акту возз'єднання УНР та ЗУНР, в основу якого була покладено споконвічну мрію українського народу про вільну, соборну державу. Він став могутнім виявом волі громадян нашої держави до етнічної й територіяльної консолідації, свідченням їхньої динамічної самоідентифікації, становлення нації.

Сподіваюся, що міські голови кожного обласного центру підтримають Тернопільщину та долучаться до всеукраїнської акції єднання 22 січня 2014 року та піднімуть червоно-чорні стяги у своєму місті й таким чином об'єднають всю країну патріотичним духом. Вірю, що червоно-чорний прапор боротьби приведе нас спільно до синьо-жовтого прапора свободи", – зазначив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода"

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Кількість підлітків у ...

КОМЕНТАРІ