У Житомирському районі правоохоронці затримали мисливця-браконьєра

У Житомирському районі правоохоронці затримали мисливця-браконьєра

19.01.14 19:48 0 756
Під час чергового спільного рейду працівників міліції та єгерської служби у лісі поблизу одного з сіл Житомирського району було виявлено молодого чоловіка, який тільки-но вполював дикого кабана. Нині молодику доведеться відповідати і за незаконне поводження зі зброєю, й за порушені правила полювання.

На території Житомирського району тривають заходи щодо виявлення та недопущення фактів браконьєрства у лісах місцевості. До рейдів долучаються лісники, природоохоронні служби, а також працівники міліції.

Нещодавно під час проведення цих заходів поблизу с. Крути було виявлено в лісі молодика, який тільки-но підстрелив з рушниці здобич – дикого кабана. Під час спілкування з правоохоронцями з’ясувалося, що 19-річний житель обласного центру не мав жодних дозвільних документів ні на полювання, ні на рушницю.

За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Житомирського райвідділку міліції, працівники якої й зафіксували вказані порушення.

Молодик зізнався, що вирушив на полювання з власної ініціативи, обрав у лісі місце та облаштував засідку, звідки підгодовував дичину, поки не спромігся підстрелити кабана. Рушницю ж, мовляв, узяв у родичів.

Вилучені з місця події зброю та набої до неї направлено на експертне дослідження. А тушу впольованого кабана буде утилізовано.

– За фактом незаконного поводження зі зброєю (ст. 263 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження, - прокоментував начальник Житомирського РВ УМВС Ігор Жміда. – За результатами перевірки, що нині триває, буде остаточно визначено правову кваліфікацію й діям молодика щодо порушених ним правил полювання на дичину.

Правоохоронці ж нагадують мисливцям: вирушаючи на полювання, перевірте наявність необхідних для цього дозвільних документів, у тому числі на зброю. А під час мисливських ловів суворо дотримуйтеся правил безпеки та полювання, адже за порушення останніх передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за інформацією

Житомирського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Кубок світу. Першою з ...

КОМЕНТАРІ