Львівщина: благодійні пожертви, зібрані під час «Йорданської Яблуневої Ялинки – 2014», будуть скеровані на встановлення пам’ятника Т.Шевченку у с. Бірки

Львівщина: благодійні пожертви, зібрані під час «Йорданської Яблуневої Ялинки – 2014», будуть скеровані на встановлення пам’ятника Т.Шевченку у с. Бірки

19.01.14 15:26 0 743
Впродовж 16-ти років, у День Богоявлення Господнього, у Львові з ініціативи митців проходить мистецько-меценатське дійство – «Йорданська Яблунева Ялинка».

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА Наталія Гамкало розповіла, що цьогорічний захід буде присвячений 200-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка. Відтак, благодійні внески будуть скеровані на дві добрі справи, запропоновані митцями, а саме: встановлення меморіальної таблиці з нагоди 150-річчя створення першого українського професійного театру в Галичині, де вперше на українській сцені було поставлено драму Т.Шевченка «Назар Стодоля» та відкриття пам’ятника великому Кобзареві у с. Бірки біля новозбудованої загальноосвітньої школи, названої іменем Тараса Шевченка.

«Для гостей свята буде презентована різдвяно-феєрична програма – виступи знаних естрадних, академічних, аматорських колективів та виконавців. Ведучі вечора – студія «Магарич» та Наталія Миронюк»,- сказала Н. Гамкало.

Зазначимо, що мистецький благодійний захід «Йорданська Яблунева Ялинка-2014» відбудеться під патронатом голови обласної державної адміністрації Олега Сала у ресторані «Високий Замок». До участі запрошені представники бізнес-активу, влади, громадськості.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спиртні напої назвали ...
Наступна новина: У Львівській області нова ...

КОМЕНТАРІ