Луцьк: «Шлях Гедиміновичів» у 2013 році з ідеї виріс до поважної міжнародної мережі

Луцьк: «Шлях Гедиміновичів» у 2013 році з ідеї виріс до поважної міжнародної мережі

19.01.14 16:30 0 747
Загальні збори Асоціації органів місцевого самоврядування "Шлях Гедиміновичів" у Кам'янці-Подільському підбили підсумки роботи Асоціації в 2013 році та затвердили план дій на наступний рік.

Головним досягненням Асоціації в минулому році було названо те, що проект без будь-якого зовнішнього ресурсу пройшов шлях від ідеї до солідної міжнародної мережі, яка вже складається з 19 міст, районів і областей Білорусі, Литви, Польщі та України плюс ще низка музеїв і заповідників. Таку думку висловив, звітуючи про діяльність організації в 2013 році, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування "Шлях Гедиміновичів" Геннадій Друзенко.

Серед важливих подій минулого року він також виділив створення тримовного веб-сайту для просування міжнародного проекту. "Головне, що всього цього вдалось досягнути за більш ніж скромного бюджету у 66 тисяч гривень, які члени Асоціації фактично сплатили у 2013 році", – підкреслив Геннадій Друзенко.

У зборах взяли участь очільники органів місцевого самоврядування – членів Асоціації та представники облдержадміністрацій, які є учасниками проекту «Шлях Гедиміновичів».

Звертаючись з вітальним словом до учасників зборів, господар заходу – Кам’янець-Подільський міський голова, віце-президент Асоціації "Шлях Гедиміновичів" Михайло Сімашкевич – зазначив, що "ми є учасниками та свідками подій, які свідчать про бажання України входити до європейської спільноти".

Президент Асоціації, Луцький міський голова Микола Романюк, розповів про Каунаську зустріч міжнародного проекту "Шлях Гедиміновичів", яка відбулася 27 листопада 2013 р. в Литві. У своєму виступі він згадав слова, сказані на тій зустрічі про проект Послом Литви в Україні Пятрасом Вайтєкунасом: "Це перший такий проект, не нав’язаний "згори", керівництвом тієї чи іншої держави, а представники органів місцевого самоврядування чотирьох країн Європи об'єдналися для досягнення спільної мети".

Був вибраний новий склад правління Асоціації, ухвалені рішення про прийняття до неї нових членів, що приєдналися після установчих зборів, затверджена її символіка.

Серед планів на 2014 рік, згідно затвердженого бюджету – конкурс на кращий проект скульптурної композиції "Шлях Гедиміновичів" для встановлення в містах-учасниках проекту; описування української частини туристичного маршруту "Шлях Гедиміновичів"; проведення промотуру для представників медіа та тур операторів; участь у Міжнародному туристичному салоні "УКРАЇНА' 2014".

Довідково: проект "Шлях Гедиміновичів" був ініційований у грудні 2012 року рядом українських міст, музеїв та історико-культурних заповідників, історично пов'язаних з культурною спадщиною Великого Князівства Литовського, Руського і Жемайтійського та династією Гедиміновичів. У травні 2013 р. уповноваженими представниками міст Хотина, Луцька, Кам'янця-Подільського, Острога та Ізяслава була заснована Асоціація органів місцевого самоврядування "Шлях Гедиміновичів".

Станом на початок січня 2013 року "Шлях Гедиміновичів" як міжнародний проект об'єднує 19 міст, районів і областей Білорусі, Литви, Польщі та України, у тому числі одинадцять членів Асоціації. Решта беруть участь у проекті на підставі Меморандумів про співпрацю, підписаних з Асоціацією.

Детальнішу інформацію про візію, місію, цінності, цілі та учасників проекту можна знайти на його офіційному сайті: gediminids.eu.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині чоловік ...
Наступна новина: Чи діє Закон на Закарпатті?

КОМЕНТАРІ