В Луцьку відбулася нарада з питань збору вторинної сировини

В Луцьку відбулася нарада з питань збору вторинної сировини

19.01.14 17:23 0 813
У Луцькій гімназії №4 відбулася нарада з питань підбиття підсумків збору вторинних матеріалів у 2013 році навчальними закладами міста та відзначення активістів природоохоронного руху. На ній також визначили завдання на 2014 рік.

У нараді взяли участь перший заступник міського голови Святослав Кравчук, радник міського голови з питань екології Борис Сорока, начальник відділу комплексного управління та регулювання природокористування управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Тамара Баламут, начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, начальник відділу екології міської ради Анатолій Гламазда, представники Волинського обласного управління «Волиньекоресурси» державної компанії з питань поводження з відходами як вторинною сировиною, ТзОВ «Вторма-Луцьк», приватні підприємці, безпосередні учасники збору вторинної сировини – школярі-активісти, їх класні керівники, директори навчально-освітніх закладів міста, керівники підприємств, які здійснюють діяльність з організації збору та відправлення на переробку вторинної сировини, керівники виконавчих органів міської ради, представники державних контролюючих служб, всі ті, хто зробив значний внесок у ресурсозбереження та охорону навколишнього природного середовища, забезпечення чистоти, належного санітарно-екологічного стану, охайності і екологічного благополуччя нашого міста.

Звертаючись до присутніх перший заступник міського голови Святослав Кравчук зазначив, що у новорічні свята ми підбиваємо підсумки тієї роботи, яку провели загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади у 2013 році. Він акцентував на тому, що організація збирання, сортування та повторна переробка макулатури – завдання державної ваги.

Святослав Кравчук зазначив, що акції зі збору макулатури та інших корисних компонентів твердих побутових відходів в нашому місті будуть продовжуватися і надалі, закликав активно долучитись до роботи та підтримати ініціативу міської ради, результатом якої буде чистіше довкілля нашого рідного міста.

Також перший заступник міського голови подякував керівникам навчальних закладів, вчителям, учням та їх батькам, які взяли активну участь у акції зі збору макулатури. За його словами, у 2013 році спільними зусиллями зібрано 150 тонн макулатури.

Він зауважив, що необхідно проводити роботу з дошкільнятами, школярами, аби вони з повагою відносилися до природи.

Про результати роботи в галузі поводження з відходами, як вторинною сировиною в місті, організації їх роздільного збору проінформував радник міського голови з питань екології Борис Сорока. Він також відзначив, що більшість загальноосвітніх навчальних закладів міста беруть активну участь у зборі макулатури. Незмінними переможцями конкурсу вже вкотре стають колективи: комунального закладу «Луцький НВК №9» (директор Недужко В.Д.), яким в 2013 році зібрано 26, 7 тонн макулатури, КЗ «Луцький НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів № 22-ліцей» (директор Ольхович В.О.), зібрали майже 23 тонни у 2013 році, КЗ «Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького» (директор Мишковець О. А.), зібрали 13,5 тонн у минулому році. Не відстають від лідерів колективи ЗОШ І-ІІІ ступенів №7-природничий ліцей (понад 11 тонн), гімназії №21 ім. Михайла Кравчука (біля 9 тонн), ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 та НВК №26 (по 6 тонн), ЗОШ №23 (понад 5 тонн). Жодна школа не залишилася осторонь такої важливої державної природоохоронної справи, але є заклади, яким варто відповідальніше ставитися до цього важливого завдання. Борис Сорока подякував представникам бізнесу, підприємствам, які активно співпрацюють з міською владою та освітніми закладами з питань збору вторинної сировини.

На нараді виступили начальник відділу комплексного управління та регулювання природокористування управління екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації Тамара Баламут, заступник директора з виховної роботи комунального закладу «Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області» Тетяна Скиданова, учениця 5-А класу навчально-виховного комплексу Козуб Дарина.

На завершення зустрічі відбулося вручення Подяк, кубків та подарунків кращим учасникам збору макулатури. Нагороди отримали переможці акції «Чистий двір, вулиця, місто –Україна», Почесні зелені грамоти міського голови за організацію активної участі школярів у загальноміському зборі макулатури, високу громадянську свідомість та життєву активність.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ