Стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних в 2013 році, - Луцька ОДПІ

Стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних в 2013 році, - Луцька ОДПІ

19.01.14 13:46 0 782
З 1 січня 2014 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян.

Податкова декларація про майновий стан і доходи, одержані громадянами в 2013 році, подається до 1 травня 2014 року повідомила заступник начальника Луцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Волинській області Тетяна Павлова.

Обов'язок щодо подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі отримання громадянами окремих видів доходів:

- з яких при нарахуванні або виплаті податок не утримувався;

- у разі отримання доходів від особи, яка не є податковим агентом;

- у разі отримання нецільової благодійної допомоги від благодійника - фізичної або юридичної особи, якщо її загальна сума перевищує місячний прожитковий мінімум помножений на 1,4;

- у випадку, якщо доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат, інших виплат і винагород у зв'язку з трудовими відносинами і по цивільно-правовим договорам нараховувалися (виплачувалися) двома або більш податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних податком виплат перевищує 120 мінімальних заробітних плат встановлених на 1 січня поточного року;

- спадку (подарунків), одержаних від осіб, які не є членами сім'ї першого ступеня споріднення;

- доходи від продажу інвестиційних активів, якщо їх вартість перевищує місячний прожитковий мінімум помножений на 1,4;

- іноземних доходів;

- суми заборгованості платника податку за укладеним їм цивільно-правовим договорам, по якій закінчився термін позовної давності і яка перевищує суму, що становить 50 відсотків місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року.

Тетяна Костянтинівна зазначила, що для спрощення процедури декларування доходів громадянами Міндоходів України впроваджений сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дозволяє заповнити декларацію в електронному вигляді.

Для користування послугою платникові треба буде мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

Платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2013 року, податкову декларацію можуть подати протягом всього року.

Шановні громадяни! Не відкладайте свій візит до податкової інспекції на останній день подання декларацій.

Фахівці Луцької ОДПІ нададуть Вам роз’яснення та кваліфіковану допомогу в заповненні декларації у центрі обслуговування платників податків, що знаходиться за адресою: м. Луцьк, Київський майдан,4.

Режим роботи центру обслуговування платників :

Понеділок – п’ ятниця з 9.00 до 20.00 години;

Субота з 10.00 до 16.00 години.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі вчинивши ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ