Заняття спортом допоможуть уникнути діабету, – дослідження

Заняття спортом допоможуть уникнути діабету, – дослідження

19.01.14 18:54 0 794
Жінки, які захоплюються силовими тренуваннями, частково захищені від діабету. Про це засвідчило восьмирічне дослідження близько 100 тисяч осіб.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Робота з гирями, віджимання і схожі силові тренування, що впливають на м’язи, чинять разючий ефект. Дорослим рекомендовані такі тренування мінімум двічі на тиждень.

Силові тренування обходять аеробіку в цьому плані. Як показало дослідження, жінки, які тренувалися у рамках аеробних навантажень мінімум 150 хв на тиждень, і ті, які витрачали, щонайменше, годину на силові тренування, мали однакове зниження ризику – на третину.

Аналогічні висновки були зроблені й стосовно чоловіків. Ймовірно, саме м’язова маса захищає від діабету. Діабет 2-го типу розвивається, коли клітини підшлункової не можуть виробляти належну кількість інсуліну або сам інсулін не працює правильним чином. У результаті тіло втрачає здатність нормально використовувати цукор як джерело енергії і починає накопичувати його надлишки у печінці та м’язах.

Гени і спосіб життя також впливають на ризик діабету. Зокрема, дане захворювання часто викликає зайва вага: якщо людина повна, то кожен скинутий кілограм знизить ризик діабету на 15%.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ