У греко-католицькому Кафедральному Соборі Ужгорода відбулося Велике Богоявленське освячення води

У греко-католицькому Кафедральному Соборі Ужгорода відбулося Велике Богоявленське освячення води

20.01.14 10:06 0 749
19 січня Свята Церква Христова відзначає одне із великих християнських свят – Богоявлення Господнє (Водохреща). на Йордані Спаситель бере на Себе гріхи усього людства, від Йордану. Він пронесе оцей страшний тягар через усі дні Свого земного Служіння, аж до Голгофської Жертви.

Особливістю цього свята є Велике Богоявленське освячення води, яке проходить переважно на берегах річок, озер, чистих водойм та в Святих Церквах. Богоявленська свята вода несе в собі цілющі та оздоровчі сили для людського організму впродовж цілого року.

Так, 19 січня, після Божественної Архиєрейської Літургії, на площі Андрея Бачинського перед Ужгородським Хрестовоздвиженським греко-католицьким Кафедральним Собором відбулося Велике Богоявленське Архиєрейське освячення води, яке провели владика Мілан – єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії, владика Мілан – помічний єпископ Пряшівський та настоятель Кафедрального Собору о.Іван Тидір.

Із нинішнього дня, дня Хрещення Спасителя, вступає в силу Новий Заповіт між Богом та людиною. Господь обдаровує нас в Тайні Хрещення багатством сил, щоб перемагати в собі гріх. Від людини потребується віра в Нього та в Його Всемогутність. Видимий знак – Святе Хрещення: «Хто увірує й охреститься,-буде спасений, а хто не ввірує –засуджений буде» (Мк. 16,16).

За словами о. Івана, нинішнє свято пропонує нам нагоду роздумати над усім тим, що зробив для нас Ісус Христос появою на Йордані. Дає також можливість подумати над собою і над усім тим, що діється у світі кругом нас. Свята Церква промовляє нам устами Святого Івана Хрестителя, щоб усі ми сокрушили свої серця і принесли плоди, гідні покаяння, нехай Ісус Христос буде для нас дороговказом у земному житті.

— Ісус Христос Своїм Хрещенням дає зрозуміти кожній людині, яку високу ціну має людська душа в очах Божих, вона цінніша понад усе. «Що може дати людина взамін за валсну душу?» (Мт. 8,37). Господь навчав, що за праведнее життя вірні отримають вічну нагороду: «Збирайте собі скарби на небі, де ні міль, ані хробацтво не нівечить і де злодії не пробивають стін і не викрадають» (Мт. 6, 20-21).

Ісус Христос також відкрив людям благословенну правду, що ми, християни, являємося дітьми Божими, що маємо Небесного Отця, Який безперестанку любить нас Своєю нескінченою любов’ю, і Який знає про потреби кожного з нас, земнороджених, – говорить о. Іван.

Ми є щасливими, що належимо до Христа та до Його Святої Церкви, дякуймо за безцінний Божий дарунок Святої Віри, а також за те, що Він просвітив нас Світлом Своєї Правди. І чи не до нас Він сказав дивні слова: «Кажу – бо вам, щасливі очі, що бачать, що ви бачите, багато пророків і царів хотіли бачити, що ви бачите, і не бачили, і чути, що ви чуєте, і не чули» (Лк. 10, 24).

Зазначу, що освячену воду вірники понесли у свої сім’ї для освячення своїх осель, а також для збереження миру, взаємопорозуміння, любові, злагоди та достатку в родинах.

Прес-служба Ужгородського Хрестовоздвиженського греко-католицького Кафедрального Собору

zakarpattya.net

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вокалістка гурту ...
Наступна новина: В Тернополі на Водохреща ...

КОМЕНТАРІ